Share with:


פרווה

אופן הכנה

אולי זה המעבר מסוף השבוע ליום ראשון
אולי סתם תירוץ….
בכל מקרה, יום ראשון אצלי איכשהו מקושר לקינוחים שוקולדיים
יש פה את הבראוניז הכי טעימות שעד עכשיו הצלחתי לייצר
הן רכות, שוקולדיות בטירוף, יחס מיטבי בין דחיסות לאווריריות
ממרכיבים שכיחים בכל בית
כל מי שטועם אותן פותח עיניים ושואל את עצמו אם זה באמת טבעוני
הכל בהכנה מהירה במעבד מזון (אפשר גם בלי עם ערבוב ידני)
משמנים תבנית 20 על 20 ומרפדים בניר אפיה מכל הצדדים, גם הדפנות, כך שהוא בולט מעל סף התבנית לשליפה קלה
משמנים גם את ניר האפייה
מדליקים תנור על 160 מעלות טורבו (אם יש)

אל קערת מעבד המזון מכניסים:
1.5 כוסות קמח חיטה/כוסמין לבן
כוס סוכר
2/3 כוס קקאו
כפית אבקת אפייה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/4 כפית מלח
מפעילים ל- 20-30 שניות עד שהתערובת דומה לשוקולית נוצרת
מוסיפים למעבד המזון:
3/4 כוס שמן ניטרלי
3/4 כוס מים
2 כפיות חמאת בוטנים
2 כפיות תמצית וניל

מפעילים את מעבד המזון עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה (הימנעו מערבוב יתר ואולי תצטרכו לנקות את
הדפנות כלפי הלהבים פעם אחת)
מוסיפים 50 גרם שוקולד צ׳יפס/נטיפים בטעם קרמל/נטיפי שוקולד לבן
מעבדים ב- 4-5 פולסים רק לפיזור אחיד
מסדרים את התערובת בתבנית האפייה המרופדת בנייר ומשומנת
מעל מפזרים עוד 3-4 כפיות חמאת בוטנים
מפזרים עוד קצת שוקולד צ׳יפס/נטיפי קרמל/נטיפי שוקולד לבן
מפזרים 40-50 גרם אגוזי לוז
אפשר ורצוי לפזר אוכמניות מיובשות
מכניסים לתנור ל- 40 דקות (אולי קצת פחות או יותר, תלוי בתנור)
הבראוניז יתפחו מעט והקצוות יתייבשו
זה בסדר שהעוגה תצא רכה אבל לא נוזלית
מצננים לחלוטין על השיש במשך שעה או שעתיים
מעבירים למקרר לשעתיים להתייצבות
שולפים מהתבנית בעזרת ניר האפייה
עם סכין גדולה וחדה חותכים ריבועים לגודל הרצוי
שומרים במקרר עד 4 ימים בקופסא אטומה
ניתן להגיש חמים אחרי 15 שניות במיקרו
ניתן להגיש עם כדור גלידה טבעונית
ניתן להחליף את חמאת הבוטנים בחמאת שקדים/אגוזי לוז/טחינה/ממרח שוקולד
ניצן להחליף את האגוזים בכל אגוז אחר או בשקדים
אפשר לוותר על האוכמניות המיובשות או להחליף בחמוציות
אפשר לערבב ביד בעזרת לקקן אבל זאת קצת יותר עבודה

מתכוןמתכון

בראוניז הכי טעימות_מתכון של גלי אלון בובר
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

21 מתכונים