Share with:


בשרי

אופן הכנה

המטבח הטוניסאי של בריגי'יט סבן

4 בצלים גדולים
צרור פטרוזיליה בינוני
ראש שום
2 חזות עוף (פרפרים)
5 פרוסות לחם רטובות במים וסחוטות
5 חלמונים של ביצה
שקית תפוחי אדמה מקולפים (לא מוגדרת כמות מסוימת זה על פי כמות המילוי שמספיקה)
כף גדולה פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור
כפית ששווארד קארפה (קינמון טחון ופרחים מיובשים)
חצי כפית אגוז מוסקט
כפית שטוחה פלפל אנגלי
מלח לפי הטעם
שמן לטיגון (כמה שייקח)


אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הבצל והפטרוזיליה טוחנים בבלנדר לא דק מדי. לאחר מכן סוחטים אותם היטב ושמים בקערה יחד עם פרוסות הלחם הסחוטים
לוקחים את חזות העוף וגם טוחנים אותו עם ראש השום ביחד.
ולאחר מכן מערבבים אותה עם התערובת של הבצל הפטרוזילה והפרוסות לחם הסחוטות.
מוסיפים את כל שאר התבלינים וכמובן מלח לפי הטעם יחד עם 5 החלמונים ולאחר מכן שמים בצד.
לוקחים את תפוחי האדמה מקלפים אותם וחותכים אותם.
לאחר מכן שמים אותם במלח גס עם מים כדי שיתרכך ויהיה קל לחיתוך.(אפשר בתחליף לתפוחי אדמה בחציל או קישוא באותו התהליך)
לאחר שתפוחי אדמה התרכך חותכים אותו וממלאים אותו.
מחממים שמן מראש ומצפים אותו:

ציפוי:
קמח לפי כמות לא מוגדר
5 החלבונים של הביצה שנותרו.
לאחר מכן מטגנים אותם עד שזה משחים מוציאים ושמים על נייר סופג.(ניתן לאחסן במקפיא ומתי שרוצים להגיש מוציאים ומכינים רוטב ומוסיפים ירקות מי שאוהב.)
הכנת הרוטב:
לאחר שמניחים את הבולט בסיר
מוסיפים גזר,קישואים,גמבות,קצת כרוב חתוכים דק
2 שיני שום
כף רסק עגבניות
פפריקה מתוקה
מעט פלפל שחור
מעט פלפל אנגלי
מעט קינמון
(הרוטב ללא שמן)
ממלאים מים עד שמתכסים הבולט שבסיר ושמגיעים המים לרתיחה,מנמיכים את האש ושרואים שהבולט רך והרוטב הצטמצם,מורידים מהאש ומגישים לסועדים לצד קוסקוס או לחם וכו׳…
 

בהצלחה

    בריג'יט רובין סבן

בולט… מפרום/קעבורה/מחשי_מתכון של בריג'יט רובין סבן
בריג'יט רובין סבןספר המתכונים של
מתכון של

בריג'יט רובין סבן

8 מתכונים