Share with:


חלבי

אופן הכנה

סוג של בורקסים..יאממי..של לינדוש היקרה

200 גרם חמאה
2.5 כוסות קמח תופח (או לפי הצורך)
250 גרם גבינה לבנה 5% (רצוי של טרה)
כ-150 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
כ-150 גרם גבינת קשקבל מגוררת
מעט גבינת חמד מגוררת
בייצה
מעט מאוד מלח אם צריך
קמצוץ פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט

**לשים בצק מכל החומרים עד שלא נידבק לידיים, עוטפים בניילון נצמד ומשהים במקרר לפחות למשך שעה..
**מחלקים את הבצק ל-4 חלקים, כל חלק מרדדים לעיגול וכל עיגול חותכים ל-12 משולשים על מנת ליצור את הקרואסונים…
מגלגלים מהצד הרחב כלפי הצד הצר ומניחים על התפר על גבי התבנית, אפשר גם לקרוץ עיגולים בגודל רצוי.
מורחים בביצה טרופה, ובוזקים זרעוני שומשום ו/או קצח,
אופים בחום בינוני עד הזהבתם..ובתיאבון.

**במקור, יש פחות גבינות, מצאתי לנכון להוסיף כדי להרגיש את טעמן הנפלא, והן באמת טעימות יותר, אפשר להוסיף גבינות שונות כמובן….בהצלחה..ובתיאבון

בואיקוס/קרואסונים לשבועות_גילה כהן-אבני
גילה כהן-אבניספר המתכונים של
מתכון של

גילה כהן-אבני

55 מתכונים