Share with:


בשרי

אופן הכנה

 

המתכון באדיבות "המטבח של עמית" :

2 חצילים גדולים

למילוי:
½1 קילו בשר טחון
1 בצל קצוץ
½ צרור כוסברה קצוץ
4 שיני שום כתוש
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית כמון
1 כפית פפריקה מתוקה
1 ביצה
½ כוס פירורי לחם

לרוטב:
4 עגבניות גדולות
2 שיני שום
1 כוס מים
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור
¼ כפית כמון
1 כף פפריקה מתוקה

שלבי ההכנה:
💥את החציל נפרוס לאורכו בעובי של ½ ס"מ
חשוב שיהיה פרוס דק כדי שיהיה קל לגלגל אחרי הטיגון.
נניח את הפרוסות על תבנית מרופדת בנייר סופג, נפזר עליהן מעט מלח לכ- 15 דקות. ובעזרת נייר סופג נוסף , נספוג את הנוזלים שניגרו מהחציל.
נשים במחבת שמן לטיגון ונטגן עד להזהבה עדינה ,ונוציא לנייר סופג.
💥בקערה נערבב את כל מרכיבי המילוי.
💥נניח על משטח עבודה פרוסת חציל לאורך , ניקח מעט מתערובת הבשר וניצור קציצה מוארכת . נניח את הקציצה בחלק הקרוב אלינו ונגלגל בעדינות את החציל.
נניח את הגלילה עם הקצה הפתוח כלפי מטה כדי שלא תיפתח.
כך נעשה לכל פרוסות החציל.
(אם נשארות לכם שאריות חציל אפשר לשים אותן בתחתית הסיר כדי למנוע הידבקות)
💥להכנת הרוטב :
בעזרת בלנד מוט או מעבד מזון נטחן את העגבניות והשום.
בסיר רחב נשים את העגבניות,המים והתבלינים ונערבב.
💥נסדר את הגלילות צמודות אחת לשנייה ,כדי שלא יתפרקו וימלאו את הסיר.
ובעזרת כף נשקה מעט את הגלילות בחלק שלא טבול ברוטב..
נביא לרתיחה ונבשל על אש בינונית לכ45 דקות.
** מי שמעדיף לחסוך בשמן , אפשר להניח את החצילים בתבנית אפייה,להבריש עם מעט מאוד שמן ולהכניס לתנור חם עד להזהבה.
** אפשר להכניס ל15 דקות אחרונה את הסיר לתנור חם במצב גריל כדי להביא להשחמה יפה.
לפני הגשה לפזר מעט כוסברה טרייה
מומלץ להגשה על אורז לבן
בתאבון 🥰
ולא לשכוח לעשות שיתוף לקבוצה שלי ‼️‼️
🥰🥰 אין מושלם מזה ליום חורפי כמו היום 🥰🥰

המטבח של עמית  > אוכל ביתי טרי וטעים
צרו קשר עוד היום 0542502009 נווה שרת,תל אביב