Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגת שמרים -במילוי גנאש שוקולד ופרג, שילוב מצויין וטעים.
בתוך כל שבלול בעוגה מקופלים שני הטעמים גם יחד.
עוד רעיון מצויין וטעים למילוי עוגות השמרים שלי.
וגם מתאים לאווירת חג פורים הקרב ובא.

בצק שמרים בסיסי ל 6 עוגות – המתכון כאן

מצרכים למילוי 2 עוגות
גנאש שוקולד-
100 ג"ר שוקולד מריר
50 ג"ר שוקולד חלב
2 כפות אבקת סוכר
100 מ"ל שמנת מתוקה
כפית רום
מחממים את השמנת עם הסוכר לסף רתיחה, מכניסים את קוביות השוקולד.
לאחר שהקוביות נמסו, משלבים את הרום.
מכניסים לקירור למקרר עד להתייצבות של הקרם.

מילוי הפרג-
150 ג"ר פרג טחון טרי
1/3 כוס סוכר
כף דבש
1/2 כוס חלב
1 כף קורנפלור
גרד מחצי לימון טרי
כף חמאה
מכניסים את כל המצרכים לסיר ומבשלים מספר דקות עד להסמכה.
מקררים קירור מלא.

מרכיבים את העוגה-
משטחים את הבצק למלבן גדול כ- 40/50
מורחים על מחצית ממנו פרג ועל מחצית שניה שוקולד.

חותכים באמצע ומניחים אחד על השני.
חותכים לרצועות בעובי 3-4 ס"מ,וגלגלים לשבלול.
מניחים את השבלולים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, צמודים זה לזה.

מתפיחים את העוגה כ-חצי שעה עד שעה.
מכניסים לתנור מחומם על 170 מעלות לכ- 30-40 דקות.
כשהעוגה יוצאת מהתנור לזגג אותה בזיגוג מי סוכר-
1/4 כוס סוכר לחמם עם 3-4 כפות מים וכפית מיץ לימון או וניל או רום

לבלוג של דפנה :

 "מתנות קטנות"   בלוג  אוכל,אפיה ועוד