Share with:


פרווה

אופן הכנה

שוטפים הייטב את הקישוא (קילו) עם ליפה,
מגרדים בעדינות את הקליפה ממש שיכבה דקה.
חוצים את הקישוא, מסירים את הגרעינים,
מנקים הייטב, פורסים לרצועות דקות.
להשרות את הקישוא 10 דקות במים עם חצי כוס מיץ לימון.
בסיר עמוק מכינים את הדבש:
4 כוסות סוכר ,
2 כוסות מים,
מקל ווניל
לימון שלם פרוס דק.
מבשלים למשך 20 דק על אש קטנה,
מצמצמים את הסירופ ומוסיפים את הקישוא.
מבשלים על אש נמוכה עד לשקיפות של הקישוא.
מצננים ומוסיפים שקד קלוי שבור גס, לא חובה.