Share with:


פרווה

אופן הכנה

1 ק״ג חצילים
1ק״ג סוכר
מיץ מלימון שלם
3 מקלות קינמון
רבע כפית קינמון טחון.
10 מסמרי ציפורן

הכנה:
לחורר את החציל במזלג , המון חורים על כל החציל, להרתיח עם מים בסיר 20 דקות ואז לשפוך את המים ולמלא שוב ולהרתיח פעם שניה לעוד 20 דקות .
שמים את החצילים במסננת שיתקררו.

שמים בסיר קילו סוכר ומכסים במים עד לגובה הסוכר, כשהסוכר נמס מוסיפים את מקלות הקינמון, הקינמון הטחון והציפורן אני שמתי גם 3 כוכבי אניס, מכניסים את החצילים ומבשלים על להבה גבוהה
כשהקצף ממש עומד לגלוש מהסיר מנמיכים את הלהבה וכך ממשיכים כל זמן הבישול ,
כשהנוזלים מצטמצמים כמעט לחצי מוסיפים את הלימון וממשיכים לבשל עד שהסירופ סמיך.

חשוב מאוד לא לערבב עם כף כדי לא ״לפצוע״ את החצילים אחרת יש המון זרעים בריבה , לנער את הסיר מידי פעם אך לא לערבב

ריבת חצילים
יפה סונינוספר המתכונים של
מתכון של

יפה סונינו

23 מתכונים