Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגה השייכת למטבח האירופאי -אוסטרי- רומני-הונגרי.
בילדותי העוגה שהייתה הכי אהובה והכי פופולרית בכל הקונדטוריות .
שכבות של בצק עלים ובפנים קרם בטעם אלוהי.
כיום הוא כבר נקרא בשם מילפיי, אבל אצלנו בבית עדיין קוראים לו קרם שניט כמו פעם.
אפשר להכין אותה כמה שעות לפני שבאים האורחים.
כחצי שעה עבודה ויש לכם עוגה מפוארת.
צריך רק דפי קרם שניט מוכנים או אם רוצים לשבח את טעם העוגה,

אופים בצק עלים חמאה

המצרכים לקרם –
3 כוסות חלב
תוכן של מקל וניל.
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
6 כפות קורנפלור
120 ג"ר חמאה
אבקת סוכר
בצק עלים חמאה ( או עלים מוכנים)

אופן ההכנה-
לחמם בסיר כבד מנירוסטה 2 כוסות חלב ווניל.
בקערה אחרת לערבב קורנפלור, כוס חלב וסוכר. בכלי אחר לטרוף היטב ביצים ולאחד תערובת הביצים לתערובת הקורנפלור.
לעבוד עם מקצף ידני – להקציף היטב את התערובת ללא גושים.
לקחת מעט מהחלב החם ולהוסיף לתערובת (להשוואת טמפרטורה),
להוסיף את כל התערובת לחלב בסיר ולהמשיך לטרוף כל הזמן על אש נמוכה כדי שלא יווצרו גושים,
עד להסמכת התערובת לדרגה של קרם, בערך 10 דקות.
לקרר את הקרם. במערבל להקציף היטב את החמאה, להוסיף את הקרם כף אחר כף בהדרגה,
להקציף עוד כמה דקות עד לקבלת קרם אוורירי.
לשטח על דפי העלים ולקרר היטב.

עוגה שבהחלט מגיע לה לחזור ולהיות פופולרית.

לבלוג של דפנה :

 "מתנות קטנות"   בלוג  אוכל,אפיה ועוד