Share with:


חלבי

אופן הכנה

מתכון לבצק
בקערת המערבל להניח
1 ק"ג קמח לבן מנופה
2 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים,לערבב קלות עם כף.
3 כפות שמן זית
3 כוסות מים קרים,( באופן עקרוני לא עובדת עם מים חמים יחד עם שמרים)

ללוש 3 דקות במהירות איטית.
להוסיף 1 כף מלח גס,וללוש עוד 5 דקות שלמות במהירות איטית.
להניח בקערה משומנת מעט.ומכוסה אני מניחה בקערת התפלה,קערת פלסטיק עם מכסה, להתפיח עד להכפלת הגודל.שעה בערך.
הבצק מתאים לפיצה פוקצ'ה ולקלצונה.מכמות זאת יוצאות 4 פיצות עגולות בקוטר 34 ס"מ
קלצונה

מחלקים הבצק ל20 חלקים. שוים.( אני שוקלת במשקל)
מכדררים כל חלק לכדור ומתפיחה עוד 20 דקות,מכוסה במגבת,על משטח מקומח
לרדד כדור בצק לעיגול,להניח כף רוטב פיצה,חופן גבינת מוצרלה מגורדת(2 כפות מלאות)חתיכת גבינת פטה,ולסגור לחצי סהר.בקצוות להדק היטב.להניח בתבנית על נייר אפייה משומן היטב בשמן זית,למרוח עם כף היד מעט שמן זית על הקלצונה,לפזר שומשום,או קצח.מעט מלח גס.להתפיח 20 דקות.לאפות בחום של 180 מעלות 20-25 דקות.עד להזהבה.
היתרון של הקלצונה,מלית הגבינה רכה ועסיסית.מגוונת במילוי,מוסיפה צ'ילי חריף.אנשובי.ארטישוק כבוש.חציל פרוס ומטוגן.
והכי כיף שנהדר בהקפאה ובחימום במיקרוגל

קלצונה,מאכל איטלקי שהינו למעשה פיצה סגורה
עדנה טפירוספר המתכונים של
מתכון של

עדנה טפירו

49 מתכונים