Share with:


חלבי

אופן הכנה

מרכיבים:

לבצק:
500 גרם קמח לבן מנופה
1 כף שמרים יבשים
או 2.5 כוסות קמח שמרים לפיצה
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
1.5 כוס מים פושרים (אולי יש צורך בעוד קצת מים תלוי בבצק)
1/2 כוס שמן זית איכותי

רוטב לפיצה:
1/2 כוס רסק עגבניות 28%
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית סילאן
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כף שמן זית

לציפוי הפיצה:
מעט שמן זית
300 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
תוספות לפיצה – מה שאוהבים לפי הטעם האישי

ההכנה:

  1. מכניסים לקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים ביד טוב עד לקבלת בצק אחיד.
    אם הבצק יצא קצת יבש מוסיפים קצת מים ולשים שוב על מנת שהבצק יצא רך אבל לא יותר מידי.
  2. משמנים מעט עם שמן זית קערה נפרדת
    ומניחים את הבצק מכסים עם מגבת ונותנים לבצק מנוחה של כ-1.5 שעות, כדי שהבצק יכפיל את נפחו.
  3. אחרי שהבצק נח, משמנים את תבנית התנור. מניחים את הבצק בתבנית ועם ידיים קצת משומנות מסדרים/מהדקים עם היד את הבצק לתבנית ולדפנות התבנית.
  4. מכינים את הרוטב:
    בקערה שמים את כל מרכיבי הרוטב למעט הציפוי ומערבבים טוב טוב, לרוטב אחיד.
    יש לטעום ולתקן תיבול
    אפשר להכניס לרוטב קצת בזיליקום ואורגנו יוצא ממש טעים ומגניב עם ארומה מהפנטת.
  5. מחממים תנור ל- 200 מעלות – לא לפתוח את אופציית הטורבו.
  6. יוצקים את הרוטב ומורחים אותו על בסיס הפיצה, מפזרים בנדיבות את גבינת המוצרלה ומעט שמן זית.
  7. ניתן להניח איזה תוספות שאוהבים לפי הטעם האישי.
  8. מכניסים לאפייה למשך כ-20 דקות.
    להוציא מהתנור, לתת לפיצה להצטנן טיפה, לפרוס ולהגיש בכיף.

פיצה מפנקת עם שמן זית בקלי קלות 😉_מתכון של בקי אוסגי
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים