Share with:


חלבי

אופן הכנה

עוגה נפלאה וטעימה….יאמי !!!

חומרים: כוסות אוניברסליות

6 ביצים XL
1.4 כוסות סוכר
1 שקית סוכר וניל /תמצית
3 כפות שמן
1.5 כוסות קמח תופח
1/3 כוס קקאו
חומרים לקרם :
2 קצפת (500 גר סה"כ)
1/2 כוס חלב
1 כף אבקת סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל


להמיס ולהוסיף לקצפת:
100 גר שוקולד
1/2 כוס חלב
1 כפית קקאו
להרטבת העוגה:
כשתי כוסות מים
1 כף ליקר שוקולד /קפה
(אפשר מים , סוכר,רום)

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים לקצף יציב אך לא קשה, להוסיף את הסוכר בהדרגה ואת שאר המרכיבים כולל החלמונים…עם הוספת הקמח להאט את מהירות המיקסר ולערבב עד הבלעת הקמח…כדקה.
לאפות בתבנית משומנת 26 , בחום 160 רגיל. להניח המדף התחתון בתנור כ-40 דקות או עד הכנה מלאה.

הכנת הקרם:
1 . להמיס את השוקולד עם הקקאו בחצי כוס חלב…(לא להרתיח)
לקרר .
2 . להקציף את השמנת , להוסיף את החלב, א. הסוכר והפודינג
3 . להוסיף את השוקולד לקצפת ולערבב ידנית ע"מ לשמור על נפח הקצפת .
לפני מילוי העוגה חייבים לצנן היטב, לפרוס את העוגה ל-3 חלקים ..
להחזיר את החלק התחתון לרינג של התבנית, להרטיב את העוגה, למרוח 1/3 מהקרם …
להניח את החלק השני על הראשון ולחזור על הפעולה עם שאר החלקים.
למרוח מעל את חלק הקרם הנותר , לקשט כיד הדימיון.


1 . רצוי לאפות יום מראש את הטורט לשמור במקרר
2 . ממליצה לאחר מילוי הקרם לקרר כשעה במקרר להתייצבות ולאחר מכן לשלוף את העוגה .
בהצלחה !!🥞🥞

עוגת שיפון קקאו במילוי מוס שוקולד_מתכון של תהילה גיל
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

220 מתכונים