Share with:


כשר לפסח פרווה

אופן הכנה

תבנית תנור סטנדרטית 40/50

לעוגה
2 כוסות קמח כשר לפסח = כוס מידה שתיה חמה
5 ביצים
כוס סוכר
3 כפות גדושות קקאו – לנפות ביחד עם כף קורנפלור.
שקית אבקת אפיה
רבע כפית סודה לשתיה
קורט מלח
חצי כוס שמן
200 מל שמנת מתוקה/או צימחית
100 גרם שוקולד מריר מגורד דק דק
כוס מים רותחים.

אופן ההכנה:
לחמם תנור ל 180 מעלות.
לרפד תבנית אפייה מרובעת/ או קוטר 28

להקציף את הביצים לקצף אוורירי, להוסיף שמנת, שוקולד מגורד , קקאו מנופה, קורט מלח, שמן, מים פושרים,
לערבל ולהוסיף את הקמח הסודה לשתיה אבקת אפיה (כל היבשים) פנימה
להבליע הכל ביחד.
ליצוק לתבנית ולאפות כ 20-25 דק
לבדוק עם קיסם אם היא אפויה מספיק.

מצרכים לציפוי גנאש :
250 מל שמנת מתוקה או צימחית
200 גרם שוקולד מריר
חממו את השמנת בתוך סיר קטן על אש בינונית במשך 2-3 דקות.
בדקו שהשמנת לא רותחת, רק חממו.
בזמן שהשמנת מתחממת קוצצים את השוקולד הרצוי כמה שיותר דק.
מוסיפים את השוקולד לשמנת עם כף עץ עד לפיזור אחיד.
מאפשרים לתערובת לנוח במשך 2-3 דקות ומערבבים שוב עד שהתערובת הופכת יציבה.

ניתן גם להכין גנאש במיקרוגל – מניחים את השמנת המתוקה וקוביות השוקולד בקערת זכוכית. מכניסים למיקרוגל ומפעילים על עוצמה גבוהה ביותר במשך 20-30 שניות.
מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
מחוררים עם שיפוד מעט את העוגה
ויוצקים מעל את הגנאש שירטיב את העוגה
מפזרים מעל פיצוחים קלויים גרוסים גס