Share with:


חלבי

אופן הכנה

טורט פיסטוקים נהדרת וממכרת שמקשטים עם קרם מסקרפונה עשיר. עוגה מרשימה מאוד לאירוח

מצרכים
1.5 כוסות קמח לבן מנופה
כפית א. אפייה
3/4 כוס סוכר
טיפה אחת! תמצית מי זהר
1/2 כוס חלב
4 ביצים
1/2 כוס שמן

למחית פיסטוקים
150 גר' פיסטוק טחונים
35 מ"ל שמן

לקרם מסקרפונה
125 גר גבינת מסקרפונה
135 מ"ל שמנת מתוקה
חצי כוס סוכר

לקישוט
פיסטוקים קצוצים גס
אבקת סוכר

הכנה
הכנת העוגה
בקערה אחת נערבב יחדיו את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה וסוכר.

בקערה קטנה נפרדת נערבב את הפיסטוקים הטחונים עם השמן ליצירת מחית.
בקערה שלישית נערבב יחדיו את החומרים הרטובים: חלב, ביצים, שמן, מי זוהר ומחית פיסטוקים.
נאחד בין 2 הקערות ע"י העברת תכולת היבשים לרטובים בהדרגה ותוך כדי ערבוב טוב.
ניצוק את בלילת העוגה לתבנית 26/24 משומנת קלות ונאפה בתנור חם על 180 מעלות כ-40 דקות.

הכנת קרם מסקרפונה
במיקסר נקציף שמנת מתוקה לקציפה עדינה ונעביר לקערה.
בנפרד נקציף גבינה עם סוכר עד לקבלת מרקם אוורירי.
נקפל את הקצפת לתוך הגבינה ונעביר את קרם לשקית זילוף.
כשהעוגה מתקררת נקשט אותה עם קרם המסקרפונה בעזרת שקית זילוף, נפזר פיסטוקים ואבקת סוכר

עוגת פיסטוק וקרם מסקרפונה
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים