Share with:


חלבי

אופן הכנה

בקרו בקבוצה שלי : במטבח של תהילה גיל…מתכונים מכל ה..❤

חומרים :מדוד בכוסות מדידה
5 ביצים XL
1 כוס סוכר
3 כפות שמן
1 כף מיץ לימון
גרידת לימון
1 וניל
1.5 קמח תופח (קמח רגל +אבקת אפיה)

חומרים לקרם:
2 קצפת
1 כוס חלב
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כף אבקת סוכר

חומרים לציפוי השוקולד:
100 גר שוקולד מריר
1/2 כוס חלב
2 כפיות אבקת קקאו
1 כפית סוכר
25 גר חמאה

2 כפות ריבה למריחה

סירופ להרטבת העוגה:
1 כוס גדולה מים
1 כף סוכר
1 כף תמצית רום לעוגה /ליקר אמרטו
לערבב בכוס גדולה לפני השימוש

אופן ההכנה:
להקציף את החלבונים, להוסיף בהדרגה את הסוכר, החלמונים ושאר החומרים לפי סדר כתיבתם….לפני הוספת הקמח יש להאט את מהירות המיקסר, להוסיף בהדרגה את הקמח עד להבלעתו , אפשר לעבור לבחישה ידנית…(לא לערבב יותר מידי)

לשמן תבנית 26 , לצקת את הבלילה, לאפות בחום 165 כ- 45 דקות או עד להזהבה.

הכנת הקצפת:
להקציף את הקצפת ,להוסיף את שאר המרכיבים…לשמור במקרר עד לשימוש.

הכנת השוקולד:
לתוך סיר קטן לשים את כל המרכיבים לבשל על אש נמוכה עד להמסת השוקולד ולקרם הומוגני….תוך כדי בחישה.(לא לבשל הרבה זמן כ- 5 דקות)

עיצוב העוגה:
1 .לאחר קירור הטורט היטב לפרוס את הטורט ל- 3 תחתיות (או 2)
2. להחזיר את החלק התחתות לתבנית למרוח 2 כפות ריבה שאוהבים, ולהרטיב את החלק בכחצי כוס מהסירופ
3 . לצפות בשליש מהקרם
4 .לכסות בחלק השני לפזר סירופ , שליש מהקרם
5 . לחזור על הפעולה השנייה גם בחלק השלישי והאחרון….הקרם הנותר למרוח על החלק האחרון…..ולמרוח מעל את קרם השוקולד….לקשט כיד הדימיון.

לאחר גמר העיצוב לשלוף את העוגה ולהעביר למגש.

בהצלחה !!🎂🍰

עוגת טורט חגיגית במילוי קרם וציפוי שוקולד 😋🎂🍰🎂_מתכון של תהילה גיל
תהילה גילספר המתכונים של
מתכון של

תהילה גיל

219 מתכונים