Share with:


חלבי

אופן הכנה

משתפת באהבה את המתכון שלי לעוגת הגבינה הכי טעימה שאכלתם!!!♥️ אשמח שתעקבו גם באינסטגרם

עוגת הגבינה שלי לשבועות ומה הקשר שלה לברצלונה
לפני שנה בדיוק הייתי בחופשה בברצלונה. כמובן שכחלק בלתי נפרד מהמראות של העיר המהממת הזו ביקרתי גם במסעדות , קונדיטוריות ופינות אוכל נסתרות גם יקרות וגם יותר עממיות…
אחת העוגות שנצרבה לי בזכרון היא דווקא עוגה שאכלתי בסטארבקס, לכאורה לא ציפיתי למצוא שם את העוגה שהטעם שלה יחרט לי בזכרון אבל בכל זאת…עם הזכרון הכל כך חזק הזה החלטתי להכין אותה גם בבית.. זכרתי שכבה של בצק קרמלי ואגוזים כבסיס, במרכז -עוגת גבינה אפויה ועשירה, במלית העוגה כדורים של עונג בצורת כרמל ואגוזים ומעל כל זה קראמבל של קינמון ותפוחים ..( אני הכנסתי כאן טוויסט) .. מה אומר לכם…זה הכי קרוב עבורי לברצלונה כרגע ♥️

אז קדימה..למתכון:
לבסיס
מרסקת במעבד מזון
150 גר ביסקוויטים של לוטוס
100 גר' חמאה
50-70 גר' אגוזי מלך ופקאן ( עירבבתי ביחס שווה). משטחת ומהדקת היטב בתבנית ומכניסה למקפיא.

לעיגולי קרמל :
מרסקת במעבד מזון
כ10-15יח' של תפוחים מסוכרים יבשים ניתן למצוא בכל חנות טבע,
80 גר' עוגיות לוטוס
50 גר' חמאה
כף ממרח לוטוס
חצי כפית קינמון.
מהתערובת יוצרת עיגולים ( עם ידיים רטובות) ומכניסה למקפיא.

למלית:
750 גר' גבינה לבנה 5%,
250 גר' גבינת שמנת 25%,
גביע שמנת חמוצה 27%,
כוס סוכר
כמה טיפות תמצית וניל
5 ביצים שלמות
כף קורנפלור
שקית אינסטנט פודינג וניל
מערבבת בקערה את כל המצרכים עד לקבלת תערובת אחידה.

קראמבל לחלק העליון של העוגה:
50 גר' חמאה קרה
50 גר' קמח
50 גר' תפוחים מסוכרים
כפית קינמון
כף סוכר
מעבדים במעבד מזון עד לקבלת פירורים.

הרכבת המנה:
שמים את המלית מעל הבסיס שקפא, מפזרים מעל את עיגולי הלוטוס הקפואים ו"מטביעים" חלק מהם גם לתוך המילוי, מפזרים מעל את הקראמבל ואופים כשעה ורבע על 170מע' כאשר הנחתם בתחתית התנור גם קערה עם מים. בשום אופן לא לפתוח את התנור בסיום האפייה. לתת לעוגה להתקרר בתוך התנור. מומלץ בחום לאכול אותה אחרי לילה במקרר. בתאבון⚘


עוגת הגבינה שלי לשבועות
צופית כהןספר המתכונים של
מתכון של

צופית כהן

13 מתכונים