Share with:


חלבי

אופן הכנה

גובה 9-10 ס״מ של אושר😋
✋🏻חשוב מאוד להוציא שעה לפני את הביצים, גבינות ושמנת מהמקרר.
✋🏻לחמם תנור ל 200 מעלות עם מגש מים ,ללא טורבו.
✋🏻לשמן עם חמאה סיר ג׳חנון קוטר 22, לגזור נייר אפיה בצורת הסיר ולהצמיד לדופן הפנימית ולשמן את הנייר בחמאה.
✍🏻מצרכים
3 גבינה לבנה 5 אחוז
1 שמנת חמוצה
5 כפות גדושות קונפלור
2 כפות גדושות פודינג וניל
2 סוכר וניל
1/4 1 סוכר
7 בצים M או 6 L
1/4 כוס חלב
מעט גרידת לימון או כמה טיפות של מי זהר משדרג את הטעם
✍🏻אופן ההכנה
לטרוף את החלמונים, סוכר וניל ורבע כוס סוכר לתערובת תפוחה ולהוסיף
את הגבינות, שמנת, חלב, פודינג, קורנפלור וגרידת לימון או מי זהר ולערבב הכל למסה חלקה.
👈🏼בקערה נפרדת להקציף את החלבונים עם קורט מלח וכוס סוכר בהדרגה עד לקצף יציב ולא נוקשה.
👈🏼להוסיף כשליש מהחלבונים לתערובת הגבינות ולערבב טוב להשוואת מרקמים ואת השאר בהדרגה ובתנועות קיפול.
שופכים את התערובת לסיר שהוכן מראש.
👈🏼מכניסים לתנור שחומם ל 200 מעלות וישר מורידים ל 180 לרבע שעה הראשונה ולאחר מכן ל160 לשעה ורבע נוספות
👌🏻מניחים את הסיר בתוך התבנית עם המים
👈🏼בתום האפיה לכבות את התנור ולהשאיר לעוד שעה שלמה ולהוציא – לא לפתוח את התנור חשוב מאוד
👈🏼הוצאת העוגה מהסיר אך ורק שהיא מתקררת, שולפים מהצדדים את נייר האפייה מניחים צלחת והופכים ושוב לכלי שתבחרו.
ניתן לקשט באבקת סוכר או בשמנת מתוקה עם פירות יער
בהצלחה❤️

מתכוןמתכון

עוגת גבינה קלאסית גבוה ואוורירית_מתכון של סמדר ואלי וקנין
סמדר ואלי וקניןספר המתכונים של
מתכון של

סמדר ואלי וקנין

40 מתכונים