Share with:


חלבי

אופן הכנה

6 ביצים מופרדות
750 גבינה לבנה
כוס וחצי סוכר
אחד סוכר וניל
4כפות קופלור (200 ג')
2 שמנת חמוצה
2 כפות לא גדושות קמח תופח
גרידת לימון (מלימון 1)
עוגת גבינה אפויה ללא תחתית מים
ההכנה
קערה להקציף את החלבונים(לבן) להוסיף בהדרגה את הסוכר והסוכר וניל להקציף עד לקבלת קצפת יציבה אך לא נוקשה.
בקערה נפרדת נקציף את החלמונים(הצהוב) להוסיף את הגבינה השמנת ולערבב (אפשר עם מרית) עדיף עם מיקסר להוסיף את הקונפלור והלימון ולערבב טוב טוב.
(בנתיים להדליק את התנור 200 מעלות)
להוסיף 2 כפות מהקצפת לבלילה ולערבב רגיל
להוסיף את יתרת הקצפת ולקפל עד לאיחוד
משמנים תבנית שמים נייר אפיה (איזה שרוצים 26 או מלבנית או סיר גחנון 24\26) ,שמים את הבלילה דופקים על השיש 2 דפיקות קלות,שמים את התבנית עם העוגה על התבנית אפיה(מקורי)אופים.
להכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות כ 10 דקות בשלב זה(לכסות את העוגה מעל בנייר אפיה)
ואז להנמיך ל-160 מעלות. למשך 45 דקות
לכבות את התנור להשאיר בתנור חצי שעה(העוגה גבוהה יורדת קצת)

עוגת גבינה גבוהה
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים