Share with:


בשרי

אופן הכנה

‏‏אין דברים כאלה טעים ברמות אחרות תכינו תגידו לי כמה זה טעים

שתי עוגות בורקס ‏‏‏ ‏במילוי פרגיות ‏אין מילים
עוד ‏רעיון מטורף טעים בטירוף

‏מצרכים
חבילת בצק עלי פילו
‏ארבע שיני שום
קילו פרגיות ‏שטוף נקי חתוך לקוביות קטנות
‏שני בצלים גדולים קצוץ ‏
שמן זית ,בערך ‏רבע כוס אם צריך מוסיפים,
חצי ‏צרור פטרוזיליה ,קצוץ
ביצה אחת
שומשום ‏

‏תבלינים
כפית פלפל שחור
מלח ‏לפי הטעם
כפית אגוז מוסקאט מי ‏שלא אוהבת לא חובה‏
‏כפית פפריקה
כפית כמון
‏כפית כורכום

‏אופן ההכנה‏
במחבט על הגז לחמם שמן להסיף בצל לטגן עד הזהבה ‏להוסיף ‏שום-כתוש
‏תבלינים את הפרגיות,
מערבבים‏ טועמים ‏ ‏ ‏אם צריך לשפר ‏מבשלים עד שהמים מתאדים והפרגיות רכות ‏מנכים בצד להתקרר לוקחים שתי תבניות עגולת אני השתמשתי בתבניות של ג׳חנון ‏מוסיפים נייר אפיה משמינים‏ ‏את התחתית ומתחילים לסדר ‏את עלה הפילו, משמנים 12 גלימות כל עלה ‏אם ‏השוליים מחוץ לתבנית ‏ומניחים אחד על השני ‏עד שמסיימים את כל עלה הפילו ‏שופכים פנימה את ‏הפרגיות ‏ ‏מישרים ‏סוגרים את הקצוות , ‏מברשים חלמון ‏מפזרים שומשום ומכינים עוד עוגת בורקס
‏לאפות על חום 180 מעלות 30 דקות ‏….. לבדוק ‏כל אחת והתנור שלה

בתיאבון

עוגת בורקס ‏במילוי פרגיות_מתכון של סיגלית ימין
סיגלית ימיןספר המתכונים של
מתכון של

סיגלית ימין

204 מתכונים