אין דברים כאלה טעים ברמות אחרות תכינו תגידו לי כמה זה טעים
שתי עוגות בורקס במילוי פרגיות אין מילים
עוד רעיון מטורף טעים בטירוף
מצרכים
חבילת בצק עלי פילו
ארבע שיני שום
קילו פרגיות שטוף נקי חתוך לקוביות קטנות
שני בצלים גדולים קצוץ
שמן זית ,בערך רבע כוס אם צריך מוסיפים,
חצי צרור פטרוזיליה ,קצוץ
ביצה אחת
שומשום
תבלינים
כפית פלפל שחור
מלח לפי הטעם
כפית אגוז מוסקאט מי שלא אוהבת לא חובה
כפית פפריקה
כפית כמון
כפית כורכום
אופן ההכנה
במחבט על הגז לחמם שמן להסיף בצל לטגן עד הזהבה להוסיף שום-כתוש
תבלינים את הפרגיות,
מערבבים טועמים אם צריך לשפר מבשלים עד שהמים מתאדים והפרגיות רכות מנכים בצד להתקרר לוקחים שתי תבניות עגולת אני השתמשתי בתבניות של ג׳חנון מוסיפים נייר אפיה משמינים את התחתית ומתחילים לסדר את עלה הפילו, משמנים 12 גלימות כל עלה אם השוליים מחוץ לתבנית ומניחים אחד על השני עד שמסיימים את כל עלה הפילו שופכים פנימה את הפרגיות מישרים סוגרים את הקצוות , מברשים חלמון מפזרים שומשום ומכינים עוד עוגת בורקס
לאפות על חום 180 מעלות 30 דקות ….. לבדוק כל אחת והתנור שלה
בתיאבון