Share with:


חלבי

אופן הכנה

חומרים:
100 גרם חמאה
100 גרם סוכר
40 גרם סוכר חום (לא דמררה)
60 גרם ביצים
5 גרם תמצית וניל
162 גרם קמח
1/2 כפית סודה לשתיה
1 גרם מלח
100 גרם שוקולד צ'יפס
50 גרם צימוקים (ניתן להשמיט או לגוון בסוג האגוזים)

אופן הכנה:
מכניסים לקערת המיקסר חמאה וסוכר מערבבים עד שהחמאה והסוכר הופכים למשחה,
מוסיפים ביצים בהדרגתיות עד שנוצרת
עוצרים לערבב באמצעות מרית מדי פעם עד לקבלת מסה הומוגנית.
בקערה נפרדת קמח מלח וסודה לשתיה
בקערה נוספת ביצים ווניל
בקערה נוספת שוקולד צ'יפס וצימוקים
מוסיפים בפעם אחת את החומרים היבשים, מערבבים מעט
מוספים את התוספות ומעבדים במהירות למסה אחידה יחסית סמיכה
מכניסים לקערה ומניחים 5 דקות במקרר מה שיעזור לפעולת גלגול הבצק
מחלקים לכדורים ומסדרים בתבנית משטחים מעט בעזרת כף

אפיה:
עוגיות קריספיות – 150 מעלות מעל 15 דקות

עוגיות רכות – אפייה על טמפ' גבוהה מעט זמן
8-12 דקות ב175-180 מעלות

מסדרים על המגש בשתי וערב על מנת לתת לעוגיות מקום לגדול
ניתן להקפיא בכל שלב של הבצק

עוגיות שוקולד צ'יפס
דוד מרציאנוספר המתכונים של
מתכון של

דוד מרציאנו

33 מתכונים