Share with:


חלבי

אופן הכנה

אחת העוגיות הכי אהובות בבית.
עוגיה שתמיד גונבת את ההצגה 🙂
מקור המתכון של קרין גורן, עם שינויים קטנים שלי.
שיניתי את המתכון והחלפתי חלק מהקמח באגוזים ושקדים טחונים
העוגיה מתאימה מאוד גם לפסח, את הקמח מחליפים בקורנפלור מעורבב עם קמח מצה,
או עם קמח לעוגה כשר לפסח.

המצרכים – ל-35 עוגיות
200 ג"ר שוקולד מריר
50 ג"ר שוקולד חלב
30 ג"ר חמאה
2 ביצים
2 כפות ליקר או ברנדי
גרד מחצי תפוז
1/2 כוס אגוזי מלך טחונים
1/2 כוס שקדים טחונים
1/3 כוס קמח שיפון או רגיל
1 כפית גדושה אבקת אפייה
2 כפות אגוזים קצוצים גס

לציפוי –
כ-1/2 כוס סוכר
1/2 כוס אבקת סוכר

 

אופן ההכנה-
להמיס את השוקולד והחמאה במיקרו . לערבב לתערובת הומוגנית.
לטרוף את הביצים עם הליקר, להוסיף לשוקולד.
להוסיף את החומרים היבשים וגרד התפוז לתערובת השוקולד ולערבב לתערובת אחידה.
להכניס למקרר לפחות ל4 שעות . התערובת מתקשה בקירור.
אפשר להכין בערב את התערובת ולמחרת לאפות את העוגיות.
להכין שתי צלחות שטוחות, אחת עם סוכר ואחת עם אבקת סוכר.
לקרוץ עיגולים ,לצפות תחילה בסוכר ואחר כך באבקת סוכר.
להניח על נייר אפייה . להכניס לתנור מחומם מראש ל-180 מעלות לכ8-10 דקות לא יותר!

לבלוג של דפנה :

 "מתנות קטנות"   בלוג  אוכל,אפיה ועוד