הרבה פעמים רוצים להכין סלט סלק אדום אך זמן בישול הסלק ארוך מאוד, השיטה הנ"ל מקצרת הרבה את התהליך , אז המתכון הנ"ל זריז וטעים מאוד
כ- 4 סלקים קלופים ושטופים
2 שיני שום
2 כפות חומץ
מלח פלפל שחור , כמון
חצי כפית סוכר
3 כפות שמן
מעט מים
הכנה:
להעביר במעבד מזון על פומפיה, לשים בסיר (גבוה לא סוטאז')
להוסיף מים עד לכיסוי הסלק,
לבשל על אש בינונית (תלוי בכמות) ללא מכסה הסיר …
לערבב מידי פעם…לבדוק שהמים כמעט התאדו ואז להנמיך את האש
להוסיף את שאר החומרים לערבב ולאחר 5 דקות זה מוכן.