Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

המטבח של תכלת – סדנאות לעוגות מרוקאיות,בישול ואפיה… טלפון : 0505878487
להכין את הרוטב:
6 עגבניות בשלות רכות לקלף לסחוט את המיץ להשאיר רק את בשר העגבניה, לחתוך לקוביות עבות
פלפל גמבה אדומה לצרוב על הגז לקלף לחתוך לרצועות קטנות.
2-3 שיני שום כתושות
מעט פלפלת חריפה, לפי הטעם.
2 כפות מיץ לימון
רבע כוס שמן זית
כף שטוחה כמון
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
חצי כפית טימין יבש
לחמם את השמן במחבת, להוסיף שום, כמון מלח להוסיף את העגבניות ורצועות פלפל גמבה, מלח, פפריקה, לערבב לבשל 5 דקות.
לכבות.
את החצילים פורסים לאורך, פרוסות עבות בשרניות משרים שעתיים במלח (מומלץ לילה שלם על מנת שלא יספגו שמן) שוטפים סוחטים מנגבים.
מטגנים בשמן לא עמוק מדיי, מניחים על נייר סופג
לאחר שהרוטב מוכן, יוצקים על החצילים מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומיץ לימון.