Share with:


חלבי

אופן הכנה

אני רואה שקצת בילבלתי אתכם..
הבצק הבא הוא לא פאי והוא אחד הטובים שהכנתי, המילו הוא תפוחים בחמאה מתובלים עם קינמון- ביחד מפיץ ריח משכר בכל הבית.
אז אחרי ההקדמה קבלו את המתכון המושלם : )

מצרכים:
כוס וחצי קמח + כף נוספת
כפית אבקת אפייה
3 כפות סוכר
150 גר' חמאה רכה
1 חלמון
2 כפות מיץ תפוזים

למילוי:
4 תפוחי עץ ירוקים
25 גר' חמאה
כפית קינמון
3 כפות סוכר חום

אופן ההכנה:
רצוי להתחיל מהמילוי ולתת לו להתקרר.
1. מקלפים את תפוחי העץ, וחותכים לקוביות דקות וארוכות (ככה אני אוהבת, אפשר גם אחרת)
2. מחממים מחבת, מניחים בתוכה את כל מצרכי המילוי ומערבבים שלוש דקות.
3. מסירים מן האש ומניחים בצד להצטנן.

ממשיכים בהכנת הבצק:
1. בקערה קטנה מערבבים קמח, אבקת אפייה וסוכר
2. מוסיפים את החמאה והחלמון ומערבבים עד שנותר בצק פירורים, מוציאים מהתערובת בקערה כוס ומכניסים למקרר.
3. ליתר הפירורים שנותרו מוסיפים 2 כפות מיץ תפוזים ומערבבים ליצירת בצק נעים.
4. משטחים את הבצק ע"ג תבנית עגולה בקוטר 22 ואופים בתנור שחומם מראש על 170 מעלות למשך כ-15 דקות או עד שמזהיב מעל.
5. מוציאים מהתנור, שמים מעל את המילוי שהכנו, מפזרים מעל הכל את הפירורים שהכנסנו למקרר ואופים שוב ל-10 דקות או עד שהפירורים מזהיבים.
6. מקררים וזוללים (זה טעים גם כזה חם אך מתפורר)

משולשי תפוחים ופירורים
הילה סמוכה רשתיספר המתכונים של
מתכון של

הילה סמוכה רשתי

198 מתכונים