Share with:


פרווה

אופן הכנה

בקרו בדף שלי _ המטבח של יפה – מתכונים

המתכון של יפה רייפלר

מצרכים:

1 ק"ג סולת
1 כפית אפיה
1 שקית סוכר וניל
1 כוס שמן חם
2 כוסות מים
1/2 כוס סוכר
1 כף גרידת תפוז (לא חובה)
*
למילוי:

1 חבילת תמרים בווקום
1 כף חררת'
¼ כוס מים
1 כף שמן
*
לסירופ:

4 כוסות סוכר
מיץ מלימון
2 כוסות מים
עלה עטרה
טיפת מי זהר
*
אופן ההכנה:

הבצק-

מערבבים בקערה את הסולת,,
אבקת אפיה, הסוכר, הוניל, גרידת תפוז
השמן והמים.
*
הכנת המילוי-
מכניסים את המצרכים למחבת מערבבים את התמרים
עם מים שמן והחררת' לעיסה חלקה.
*

יצירת המקרוט :

מניחים על כף היד מעט מתערובת הסולת ומשטחים
מוסיפים כף מעיסת התמרים ומכסים בעיסת בצק הסולת .
ובעזרת סכין חורצים על כל מקרוט סימנים שתי וערב אלכסוניים.
מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה ומכניסים לתנור.
לאפות בחום 170 מעלות כ- 30 דקות או עד להזהבה.

~
להטביע בסירופ חם
ולפזר מעל מזרה סוכריות צבעוניות או שומשום קלוי
הערה:
למקרוט רך יש להמיר כוס סולת בכוס קמח