Share with:


חלבי

אופן הכנה

 רווית דהאן

עוגת שמרים
חומרים לבצק:
1 קילו קמח
3 כפות שמרים
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל/כפית תמצית וניל
3 בצים
1/2 כוס סוכר
150 גר חמאה
1/2 1 כוסות חלב
1/2 כפית מלח

חומרים לסירופ:
1/2 1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית לימון
1 כף גרידת לימון

מילוי הפרג:
1 כוס חלב
12 גר׳ פרג
2 כפות סוכר חום
25 גר׳ חמאה
גרידת לימון
לבשל הכל יחד.

עוגת הקינמון:

בערך 2 כפות סוכר חום ו-2 כפיות קינמון והוספתי לזה קצת חמאה (בערך 25 גר).

לגבי השוקולד:

המסתי שוקולד מריר ושוקולד חלב עם קצת שמנת מתוקה הוספתי קצת תמצית וניל וקצת קוניאק (כף בערך).

אופן ההכנה:
1.מערבבים את כל החומרים יחד, פרט למלח- אותו מוסיפים לאחר שכל החומרים מעורבבים וממשיכים ללוש עוד 2-3 דק׳.
2. מתפיחים את הבצק כשעה.
3. מחלקים את הבצק ל-4 או 5 חלקים (תלוי בגודל העוגות שרוצים) ומתפיחים עוד כ-20 דק׳.
4. מרדדים את הבצק (בצורה מלבנית כמה שניתן) ומורחים כל מילוי שרוצים. מגלגלים את הבצק עם המילוי כמו רולדה וחותכים את הרולדה ל-2 (לכל אורכה). את 2 החלקים קולעים לצמה.
5. מורחים ביצה ונותנים לזה מנוחה של כרבע שעה לפני שמכניסים לתנור.
7. הכנת הסירופ: מכניסים את כל החומרים לסיר על הגז עד שהכל מגיע לרתיחה, משאירים על הגז עוד כ-2-3 דק׳ ומצננים.
8. מחממים מראש תנור לכ- 170 מעלות ואופים כ- 35-40 דק׳.
9. כשמוציאים את העוגות מהתנור יש למרוח אותם בסירופ שעשינו

מיקס עוגות עוגת פרג, עוגת שוקולד, עוגת קינמון ועוגת פירות יער
דייוויד וחברי הקבוצהספר המתכונים של
מתכון של

דייוויד וחברי הקבוצה

187 מתכונים