רווית דהאן
עוגת שמרים
חומרים לבצק:
1 קילו קמח
3 כפות שמרים
1 שקית אבקת אפיה
1 שקית סוכר וניל/כפית תמצית וניל
3 בצים
1/2 כוס סוכר
150 גר חמאה
1/2 1 כוסות חלב
1/2 כפית מלח
חומרים לסירופ:
1/2 1 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
1 כפית לימון
1 כף גרידת לימון
מילוי הפרג:
1 כוס חלב
12 גר׳ פרג
2 כפות סוכר חום
25 גר׳ חמאה
גרידת לימון
לבשל הכל יחד.
עוגת הקינמון:
בערך 2 כפות סוכר חום ו-2 כפיות קינמון והוספתי לזה קצת חמאה (בערך 25 גר).
לגבי השוקולד:
המסתי שוקולד מריר ושוקולד חלב עם קצת שמנת מתוקה הוספתי קצת תמצית וניל וקצת קוניאק (כף בערך).
אופן ההכנה:
1.מערבבים את כל החומרים יחד, פרט למלח- אותו מוסיפים לאחר שכל החומרים מעורבבים וממשיכים ללוש עוד 2-3 דק׳.
2. מתפיחים את הבצק כשעה.
3. מחלקים את הבצק ל-4 או 5 חלקים (תלוי בגודל העוגות שרוצים) ומתפיחים עוד כ-20 דק׳.
4. מרדדים את הבצק (בצורה מלבנית כמה שניתן) ומורחים כל מילוי שרוצים. מגלגלים את הבצק עם המילוי כמו רולדה וחותכים את הרולדה ל-2 (לכל אורכה). את 2 החלקים קולעים לצמה.
5. מורחים ביצה ונותנים לזה מנוחה של כרבע שעה לפני שמכניסים לתנור.
7. הכנת הסירופ: מכניסים את כל החומרים לסיר על הגז עד שהכל מגיע לרתיחה, משאירים על הגז עוד כ-2-3 דק׳ ומצננים.
8. מחממים מראש תנור לכ- 170 מעלות ואופים כ- 35-40 דק׳.
9. כשמוציאים את העוגות מהתנור יש למרוח אותם בסירופ שעשינו