Share with:


חלבי

אופן הכנה

מצרכים לבצק :
קילו קמח מנופה
100 גרם מרגרינה רכה
3 כפות שמן
3 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
כפית מלח
4 כוסות מים חמימים

שמים את כל היבשים בקערה מערבלים קלות
מוסיפים את המרגרינה השמן והמים בהדרגה
לשים לבצק רך ונעים למגע ( הבצק מעט רטוב מהרגיל )
מתפיחים למשך שעה וחצי
מחלקים את הבצק ל 4 כדורים ומרדדים את הכדור
מורחים את האינסטנט פודינג ומפזרים מעל את החמוציות והאפרסק
מגלגלים לרולדה ובעזרת סכין טובה חותכים לפרוסות בעובי 2 – 3 ס"מ
מניחים על נייר אפיה בתבנית של התנור במרווח אחד מהשני
נותנים מנוחה כ 10 דקות ומכניסים לתנור שחומם מראש 200 מעלות
25 דקות עד הזהבת המאפה
מברישים את המאפים בסירופ הסוכר

מלית :
3 אינסטנט פודינג וניל
3 וחצי כוסות חלב
200 גרם חמוציות
200 גרם אפרסק משומר

מערבבים את האינסטנט פודינג עם החלב לתערובת אחידה וחלקה
את האפרסק חותכים לקוביות

סירופ סוכר :
כוס מים
3/4 כוס סוכר
כף דבש
כף מיץ לימון

שמים הכל בסיר מעל האש ל 10 דקות.

מאפה שבלול עם חמוציות ואפרסק
ענת בויסוןספר המתכונים של
מתכון של

ענת בויסון

116 מתכונים