Share with:


פרווה

אופן הכנה

מרכיבים
לחם שום לחמניות
מתכון💕
עינת חנניה💕
מצרכים
קצת יותר מחצי קילו קמח מנופה
1 וחצי כף שמרים
חצי כף גדוש סוכר
כף לא גדושה מלח(שמים לקראת הסוף)
קצת יותר מחצי כוס שמן
כ2 וחצי כוסות מים(להוסיף בהדרגה אם יש צורך לשים עוד כוס)

בקערת המיקסר שמים שמרים סוכר וכוס מים חממים מערבבים ומנחים בצד ל 10 דקות או עד שתופח.
לתוך המיקסר מוסיפים את הקמח ואת שאר המצרכים למעט המלח,
מפעילים מיקסר על מהירות בנונית ולשים עד לאיחוד
כאשר הבצק כבר מאוחד ודביק מרמים את הוו לישה ומפזרים מעל את המלח, מחזירים וממשכים ללוש עוד 10 דקות, לעבור לליש מהירהנלקבלת בצק חלק
מוסיפים כוס קמח עד שהבצק חלק ומופרד מהדפנות.
מוצאים מקמחים ולשים מעט עם היד אוספים את הבצק ושמים להתפחה של כ חצי שעה.
מורדים נפח(לחמניות בורגר) קורצים עיגולים לשים על השיש בתנועות סיבוביות עד ליצירת לחמניה עגולה משטחים מעט עם היד ומנחים בתבנית מרופדת בנייר להתפחה חוזרת.
ללחמניות שום
קורצים כדור לשים על השיש בתועות סיבוביות עד ליצירת לחמניה עגולה מסדרים בתבנית עגולה לא צמוד שיהיה מקום להתפחה ושמים אחד באמצע, ומנחים להתפחה.
מחממים תנור 190 מעלות
בתבנית אינגליש קייק שמים 4-5 קוביות קרח עם כוס מים ומנחים בתחתית התנור( ליצירת אדים)
אופים 190 מעלות עד להזהבה.

תיבול רוטב שום
2 תיבוליות רוטב שום פטרוזליה(להמיס ברבע כוס מים חמים)
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מרק עוף
חופן פטרוזליה קצוצה
4 כפות שמן זית
לערבב הכל יחד ולמרוח מעט על הלחמניות בזהירות
להשאיר למריחה כשהלחמניות יוצאות.

בהצלחה ובתאבון עינת חנניה

לחם שום…מתכון מנצח נדיר_מתכון של עינת חנניה – מאסטר מתכונים
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

153 מתכונים