Share with:


חלבי

אופן הכנה

לזניה ובתוכה שתי סוגי פטריות ובצל קלוי ברוטב בשמל, מנה ממש מוצלחת.

חומרים לתבנית אלומיניום בינונית

מצרכים:
1. יחידה אחת של דפי לזניה
2. חצי קילו פטריות משני סוגים (הפטריות צריכות להיות מטוגנות).
3. בצלים לבנים 4 יחידות חתוכים סלייס (הבצלים צריכים להיות מטוגנים).
4. 200 גרם גבינה צהובה
5. 100 גרם פרמז'ן
חומרים לרוטב בשמל
1. אחד מיכל שמנת
2. כוס אחת של חלב
3. שלוש כפות אבקת מרק פטריות
4. מעט פלפל שחור גרוס
5. שלוש שיני שום כתוש
6. כפית אגוז מוסקט
7. 50 רגם חמאה

אופן הכנת הבשמל:
מחממים את החלב החמאה והשמנת וכשהרוטב חם מוסיפים שלוש כפות של מרק פטריות, מעט פלפל שחור אגוז מוסקט ושום. מערבבים טוב, שלא יווצרו גושים . המרקם של הרוטב צריך להיות סמיך, במידה והוא לא אפשר להוסיף מעט אבקת מרק פטריות. מקררים את הרוטב ושמים אותו בצד.

רוטב עגבניות נפוליטנה :
זה רק למי שרוצא רוטב אדום
1.5 קילו עגבניות קלופות חתוכות לקוביות
2 בצלים קצוצים
3 כפות רסק עגבניות,
4 שיני שום קצוצות
חופן של עלי בזילקום קצוצים
3 גבעולי סלרי קצוצים.
2 גזרים קצוצים דק דק.
מלח ופלפל
1 כף סוכר

אופן ההכנה
1. מטגנים את הבצל עד להזהבה, מוספים את שאר החומרים ומביאים לרתיחה ואז מבשלים כ 35 דקות.
2, לאחר 35 דקות טוחנים את הכל במעבד מזון ידני עד שהתערובת חלקה.
הערה:מי שרוצה את הרוטב דליל יותר אפשר להוסיף מים לרוטב
אופן הרכבת הלזניה:
אני אישית נוהג לטבול את הדפים בסיר עם במים חמים עד לריכוך כמעט מלא.
1. את דפי הלזניה מרככים במים רותחים ושמן. השמן נועד ליצור מצב שהדפים לא ידבקו אחד לשני.
2. מרפדים את התבנית בנייר אפיה, על נייר האפייה מורחים מעט מהרוטב בשמל ומניחים את העלים כאשר תמיד יש מגע עלה לעלה בקצה.
3. לאחר מכן על העלים מניחים חלק מתערובת הבצל והפטריות, מעט מרוטב הבשמל וגבינה צהובה.
4. מכסים בשכבה נוספת של עלים שרוככו במים רותחים וחוזרים על אותה פעולה כמו בהתחלה. רק שהפעם הגבינה היא גבינת פרמג'ן.
5. לאחר מכן, מכסים את הלזניה שוב פעם בעלים שרוככו במים חמים, מפזרים בשמל מעל וגבינה צהובה בכמות נדיבה ומעט פרמג'ן.
6. מכסים בנייר כסף ומחוררים את הנייר על מנת שהאדים יצאו החוצה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל180 מעלות, כ-30 דקות. לאחר מכן, מורידים את נייר הכסף ונותנים ללזניה המשך בישול של עשר דקות להקרמה.
7. מוציאים את הלזניה ומקררים (אני ממליץ לקרר לילה שלם במקרר ורק אחר כך לחתוך למנות).
אופן הגשת המנה
את הלזניה ניתן להגיש ברוטב אלפרדו ולהקרים עם גבינה צהובה או ברוטב
עגבניות ( בתמונה הלזניה היא ברוטב עגבניות)

מתכוןמתכון

לזניה פטריות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים