Share with:


חלבי

אופן הכנה

בסיס בצק פריך

45 גרם חמאה
40 גרם סוכר
1 גרם מלח
20 גרם חלמונים
75 גרם קמח
4 גרם אבקת אפייה

שמים הכל במיקסר פרט לקמח והאבקת אפייה, יוצרים מעין משחה , בסוף מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד שנוצר בצק

משטחים בין 2 ניירות אפייה ומכניסים בנתיים למקרר

קרם שקדים צרפתי:
62 גרם חמאה
60 גרם אבקת סוכר
30 גרם ביצה
10 גרם רום
8 גרם קמח
60 גרם אבקת שקדים

הכל במיקסר פרט לקמח והרום, יוצרים מעין משחה, מוסיפים את הקמח והרום ומקרימים עוד דקה 2

אגסים בקרמל :
5 אגסים חצויים מגולענים ללא קליפה (להשאיר את הענף שיוצא מהאגס בשביל היופי של הטארט לאחר האפייה)
130 גרם סוכר
50 גרם חמאה
40 גרם מים

יוצרים קרמל כמעט כהה מהסוכר , עוצרים בישול עם החמאה והמים
מוסיפים את החצאי אגסים ומבשלים כחצי שעה עד 40 דק (עד לריכוך האגסים)

בנייה:
מלבישים את הבצק בסיס על רינג קוטר 18-20
מזלפים את הקרם שקדים ומניחים מעל את החצאי אגסים
מפזרים מעט פרוסות שקדים מעל

(במהלך האפייה קרם השקדים מתנפח, והוא עוטף את האגסים, עוד קסם שנותן לטארט את היופי המהמם הזה )

אופים בתנור שחומם ל 150 מעלות למשך 40 דקות

טארט אגסים
דוד מרציאנוספר המתכונים של
מתכון של

דוד מרציאנו

33 מתכונים