Share with:


חלבי

אופן הכנה

מתכון: (10 טארטלטים בקוטר 8 ס"מ)
לבצק הפריך:

– 300 גרם קמח
– קמצוץ אבקת אפייה
– 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
– 150 גרם אבקת סוכר
– 60 גרם חלמון ביצה
– 15 גרם מים
– מעט תמצית וניל
– קורט מלח

אופן הכנה:
1. מערבלים במיקסר קמח, א.אפייה, אבקת סוכר, מלח וחמאה עד למרקם של חול. שלא יישארו גושי חמאה כלל.
2. מוסיפים את החלמונים, המים והוניל ומערבלים רק עד לאיחוד במהירות נמוכה! חשוב לערבל כמה שפחות ועל מהירות נמוכה כדי לשמור על פריכות הבצק.
3. מרדדים את הבצק דק מאוד. קורצים עיגולים גדולים יותר מהתבנית כדי לרפד גם את הדפנות של התבנית בבצק. לאחר שהתבניות מרופדות בבצק הן נכנסות למקפיא לחצי שעה. מהמקפיא נכניס את הטארטלטים ישירות לתנור שחומם מראש ל170 מעלות, ל15 דקות אפייה. מצננים לחלוטין.
שימו לב, אם אתם מכינים בתבנית גדולה יותר נדרש זמן אפייה ארוך יותר.

קרם פטיסייר:
– 300 גרם חלב
– 75 גרם סוכר
– 70 גרם חלמון
– 30 גרם קורנפלור
– מקל וניל / תמצית וניל/ משחת וניל איכותית

אופן הכנה:
1. כל החומרים בסיר. אש בינונית. טורפים כל הזמן את התערובת, כדי שלא יהיו גושים. ממתינים לרתיחה. ברגע שמופיעה בועה ראשונה של רתיחה ממתינים 15 שניות ומסירים מן האש. עדיין טורפים כל הזמן.
2. מסננים את הקרם כדי שיהיה חלק. שמים בקערה ומניילנים בניילון נצמד שנוגע בשטח הפנים של הקרם. ממש לכסות את הקערה ושהניילון הנצמד ייגע בקרם ויכסה אותו פיזית.
3. מקררים לחלוטין. לפני השימוש טורפים את הקרם בצורה אינטנסיבית כדי לפתוח אותו. מעבירים לשק זילוף/ או שאפשר גם עם כף – וממלאים את הטארטלטים האפויים עד הסוף. מיישרים.
4. מסדרים תותים/כל פרי אחר שבא לכם ובתיאבון!

טארטלט תותים וקרם פטיסייר
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים