Share with:


פרווה

אופן הכנה

 😍
כ"כ טעימה ורכה שהיא מתחסלת כבר לפני ארוחת שישי! אפשר להכין ללא ציפוי השום ותצא חלת שבת מעלפת. המתכון פה 👇

תעקבו גם באינסטגרם:
https://www.instagram.com/madlen_patisserie/
מתכון לחלה אחת גדולה:
– 600 גרם קמח
– 2 כוסות מים פושרים
– כף שמרים יבשים
– 2 כפות סוכר
– כף מלח
– 2 כפות שמן זית

לציפוי שום:
– 5 שיני שום כתושות
– מעט שמיר/פטרוזיליה קצוצים דק
– מעט מלח גס
– 4 כפות שמן זית

אופן הכנה:
1. מערבבים שמרים יבשים, סוכר וחצי מכמות המים יחד ומשאירים בצד כמה דקות.
2. שמים בקערת מיקסר/קערה רגילה לצורך לישה בידיים קמח, שמן ואת תערובת השמרים. מוסיפים פנימה עוד חצי כוס מים. לשים כמה דקות ותוך כדי מוסיפים את יתרת המים לפי הצורך. לקראת סוף הלישה מוסיפים את המלח. סך הכל לישה לפחות 8 דקות.
3. מניחים להתפחה של שעה בצד.
4. מחלקים את הבצק וקולעים איך שאוהבים.
5. מניחים להתפחה שנייה לאחר הקליעה – זו ההתפחה הכי חשובה ואסור לוותר עליה. לפחות חצי שעה.
6. מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים מעל החלה בנדיבות.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל220 מעלות כחצי שעה. עד שהחלה משחימה יפה מלמעלה.
8. מתאפקים לא לחתוך את החלה כשהיא חמה 😋

בתיאבון!! שבת שלום ❤️

חלת שבת שהפכה לחלת שום ועשבי תיבול
מדלן אביבספר המתכונים של
מתכון של

מדלן אביב

36 מתכונים