500 גרם אגוזי מלך
300 גרם דבש
גוז`ינקי-ממתק גיאורגי מאגוזי מלך ודבש
סה"כ 2 גלילים – ראו תמונות
גוז`ינקי-ממתק גיאורגי מאגוזי מלך ודבש
הכנה:
1. בסיר מרתיחים את הדבש וחוזרים על הפעולה 3 פעמים, כך שהדבש ייראה כמו מסטיק (להרתיח פעם אחת, להוריד מהאש לדקה ושוב להרתיח – כך 3 פעמים, להיזהר שלא יישרף).
2. מוסיפים את האגוזים (שלמים) לתוך הסיר, מערבבים, מבשלים כ- 5 דקות על אש נמוכה, מערבבים שוב ומקררים.
3. על השיש מניחים נייר אפייה ואת הגוז`ינקי מניחים עליו רק כשהתערובת התקררה ואפשר כבר לגעת (זהירות מהחום).
4. מרטיבים את הידיים עם מים ומגלגלים לצורת נקניק עבה כמו בתמונה.
5. עוטפים את הגליל בנייר אפייה, סוגרים כמו סוכריה, עוטפים גם בניילון נצמד ושומרים כשעתיים במקרר (סה"כ יוצאים כשני גלילים).
6. כשרוצים להגיש חותכים לפרוסות של כ- 2 ס"מ