Share with:


חלבי

אופן הכנה

חובה שיהיה ריבועי בראוניז מוכנים לתענוג של הפסקת נס קפה או תה ירוק טעים. וגם מצויין לשליפה אם יש אורחים במפתיע או הנכדים באים
ואני אוהבת לנסות מתכונים מספרים, חוברות, עיתונים – עולם יפהפה במלואו

מרכיבים:
תבנית בגודל 20X25 ס”מ שוליים גבוהים

300 גרם שוקולד חלבי או מריר (60% קקאו או יותר)
1+3/4 כוסות סוכר (350 גרם)
200 גרם חמאה
4 ביצים
3/4 כוס קמח (105 גרם)
1.5 כפיות אבקת אפייה
2 כפות אבקת קקאו
1 כפית קמח
150 גרם שוקולד לבן חתוך לריבועים קטנים 2 ס”מ כל אחד
אפשרות: קמח לקימוח ריבועי השוקלד הלבן

ההכנה:
1. מחממים מראש את תנור האפייה ל-160 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
2. ממיסים את השוקולד והחמאה בקערה ואחרי ההמסה להוסיף את הסוכר מערבבים טוב טוב ומצננים.
3. מקציפים את הביצים במיקסר עד לקבלת הקצפה נפוחה ויפה.
4. מוסיפים את הביצים לשוקלד – טורפים ידנית עד לקבלת מרקם אחיד ויפה.
5. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, הקקאו והמלח, ומערבבים לקבלת עיסה אחידה ויוצקים לתבנית.
6. מפזרים את ריבועי השוקולד הלבן מעל התערובת ודוחפים קלות כל ריבוע פנימה (אפשר לקמח את השוקולד הלבן קלות ככה לא יישקע לתחתית).
7. אופים במשך 25 דקות, נועצים קיסם במרכז ובודקים שייצא קצת עטוף בשוקולד נוזלי.
8. בשלב זה מנענעים את העוגה ועם היא לא רועדת – להוציא היא מוכנה. ולצנן….

בראוניז 2 שוקולדים
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

132 מתכונים