Share with:


חלבי

אופן הכנה

תשתמשו בכוס 250 מ"ל (אם כוס אמריקאית 230 מ"ל)

מצרכים:
100 גרם של חמאה
100 גרם של שוקולד מריר (מ 70%, אם בחפיסה יש 90 גרם גם בסדר)
1חפיסה של שוקולד מריר רגיל טעים (לחתוך לחתיכות, לחלק ל2 חלקים שליש נפרד עבור הזיגוג – זה יוצא רבע כוס, ואת השאר להוסיף לבצק – שליש כוס יוצא)
3/4 כפות. (150 גרם) של סוכר
2 ביצים
3/4 כפות. (110 גרם) של קמח
כפית וחצי סודה
1 כפית תמצית וניל (אם יש)
שליש כף. חתיכות שוקולד
חצי כוס רוטב קרמל.(מי שרוצה מוסיפה מתחת למתכון מתכון לרוטב קרמל ביתי)
1/3 כף. אגוזי מלך (קלויים בתנור או במחבת)

אופן הכנה:
בסיר להמיס מעט חמאה ואז להוסיף חפיסת שוקלד מריר 70 אחוז ולהמיס הכל יחד להעביר לקערה אחרת לצינון(מאוד חשוב כדי שהביצים לא יתקפלו לנו אחרי זה)
2-חפסית שוקלדד מריר רגיל לקצוץ לחלקים קטנים ולחלק לשני חלקים כמו שרשום מעלה
3-לשוקלד המומס להוסיף סוכר ולערבב ואז להוסיף ביצים אחת אחת ולטרוף הכל היטב
4-לערבב קמח עם סודה ולנפות לקערת הביצים (אם אתם אוהבים בראוניז לח ורך יותר תערבבו בעזרת מטרפה ואם אתם אוהבים בראוניז יותר כמו עוגה יבשה אז תערבבו עם מיקסר)
5-ואז להוסיף שליש כוס מהשוקלד שקצצתם וחילקתם ל2 חלקים ולערבב
6-לרפד תבנית אפייה בנייר אפייה ולמרוח בחמאה ולשפוך פנימה את התערובת(אני אוהבת להשתמש בתבנית 20 על 20) לישר הכל ולהכניס לתנוא שחומם מראש ל170 מעלות לחצי שעה (לא יותר מחצי שעה שלא יתייבש לכם)
7-אחרי שהבראוניז יצא מהתנור והצנן מעט לשפוך עליו רוטב קרמל(מי שרוצה רוטב קרמל ביתי המתכון למטה) ולפזר אגוזים קצוצים ושוקלד שנשאר לכם להמיס במקרוגל ובעזרת מזגלג לזלף מעל ולשים בצד לצנון ואז מומלץ להכניס לשעתיים למקרר(תאמת אני לא מצליחה לעמוד בזה ולא מכניסה למקרר חח)

2 דרכים להכנת רוטב קרמל:
"לשים על משטח העבודה מגבת(כדי שתורידו מהאש ישר תשימו תסיר על המגבת) וקערה עם מים קפואים ליתר בטחון אם תקבלו כוויה"

דרך 1:
מצרכים:
כוס סוכר
90 מ"ל מים(6 כפות)
כוס שמנת מתוקה 33% (לא פחות)
50 גרם חמאה
קורט מלח (לפתיחת טעם) לא חובה
אופן הכנה:
בסיר בינוני גדול לשים כוס סוכר ו90 מ"ל מים כדי לכסות תסוכרלא לערבב ולא לגעת
בסיר אחר לחמם על האש כוס שמנת מתוקה 33 אחוז -לא להרתיח
ובזמן הזה גם לשים על אש בינונית תסיר עם הסוכר ולתת לו לרתוח בשקט (לא לערבב ולא לגעת בסיר בכלל להניח לו לרתוח לבד ואז לא יווצר לכם בעיות בהמשך,אם בטעות נגעתם בסיר קחו מברשת תרטיבו במים ותעברו על הדפנות להוריד תסוכר) אמור לרתוח בערך 15 דקות על אש בינונית (אם האש תיהיה קטנה אז הרבה זמן יקח לו לרתוח ואז פשוט הוא ישרף ויתייבש לכם ויהיה מריר לכן חשוב שיהיה על אש בינונית) אחרי 15 דקות הקרמל יקבל צבע זהוב יפה ואז להוריד מהאש ולשים תסיר על המגבת ולהוסיף 50 גרם חמאה ולטרוף הכל יחד ובעדינות ולאט שופכים פנימה תשמנת שהתחממה ומערבבים עם מטרפה(יהיו הרבה אדים אז תהיו זהירים) ואז מי שרוצה להוסיף קורט מלח ולערבב היטב ואחרי 5 דקות להעביר לכלי מתאים ולהכניס למקרר(במקרר זה יתקשה ואז כשצריך מוציאים ממיסים ומשתמשים)
דרך 2:פשוטה קלה ומהירה
מצרכים:
20 סוכריות טופי קרמל
כף גדושה חלב
אופן הכנה:
להמיס תטופי במיקרוגל בכמה פולסים כל פעם לערבב ואז להוסיף כף חלב ולהכניס חזרה למיקרוגל ואז לערבב עד לקבלת מרקם אחיד
ההרוטב קרמל הזה מתקרר מהרר לכן אפשר מיד לשפוך ולקשט עוגות ומה שאוהבים

בהצלחה

מרינה בריילובסקי

בראוניז קרמל_מתכון של מרינה בריילובסקי – מאסטר מתכונים
מרינה בריילובסקיספר המתכונים של
מתכון של

מרינה בריילובסקי

9 מתכונים