Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

מצרכים
קצת פחות מקילו קמח( מנופה)
1 וחצי כף שמרים(יבשים)
חצי כוס סוכר
כפית מלח(לא גדושה)
50 ג׳ חמאה(מומסת חלקית) מחמאה לפרווה(חצי כוס שמן)
2 ביצים טרופות
כוס וחצי מים פושרים(אם הבצק עדיין קשה ניתן להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים לא דביק)

אופן ההכנה
בקערה שמים את המים חצי מהסוכר ואת השמרים היבשים ,מערבבים מעט ונותנים מנוחה כמה דקות(עד שזה תפוח)
בקערת מיקסר(עם וו לישה) שמים את הקמח יתרת הסוכר מלח, ומערבבים עם כף טוב טוב,
מפעילים את המיקסר תוך כדי שהקמח מתערבב מוספים את השמרים שתפחו, לוקחים את הביצה טורפים אותה ומוספים לבצק,אחרי כמה שניות מוספים את החמאה המומסת חלקית ,בודקים את הבצק(אם יש צורך מוספים עוד חצי כוס מים)
עד לקבלת בצק רך ונעים לא דביק , מכסים במגבת עד שיכפיל את עצמו מורידים נפח מרדדים ומורחים ממרח לוטוס או כל ממרח שאוהבים
מפזרים אגוזים בסקווטי לוטוס מרוסקים מגלגלים לרולדה וחוצים לשניים את השניים מלפלפים אחד בשני (כמו צמה) מניחים בתבנית משומנת וחצי שעה תפיחה נוספת
מורחים ביצה מכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות..
מוציאים ושמים סירופ ….

רולדה קרנצ'ית לוטוס
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

148 מתכונים