Share with:


צמחוני פרווה

אופן הכנה

לסיר משפחתי מפנק.
להשרות במעט מלחגס, מיץ לימון ועלי דפנה
1/2 קג פילה דג סלמון
1/2 קג פילטים של ברבוניה

לשטוף היטב את הדגים,
להסיר את העור מהברבוניות,
לחתוך את שני סוגי הדגים לקוביות
ולטחון במעבד מזון יחד עם
6 שיני שום גדולים
חצי צרור גבעולי כוסברה.

תיבול עיסת הדגים:
קורט מלח,
1/2 כפית פלפל לבן.
קורט אגוז מוסקט.
1/2 כפית כורכום.
ללוש היטב את עיסת הדגים והתבלינים ולהניח לשעה בקערה.

ליצור קציצות עגולות או שטוחות ולהוסיף למצע גבעולי החרשוף בסיר סוטאז'.
מצע החרשוף:
להרתיח בסיר גדול ושטוח על להבה גדולה .
1 ליטר מים
להוסיף 1/2 כוס שמן זית.
קורט מלח, קורט פלפל לבן.
1/2 כפית כורכום.
להוסיף גבעולי חרשוף, שיני שום לפי הטעם, 2 פרוסות לימון ועלי דפנה.

ברגע שכל תערובת המצע מבעבעת, להוסיף בזהירות את קציצות הדגים, לוודא פיזור שווה על כל פני שטח הסיר ולבשל על אש בינונית עד לצמצום הנוזלים.

הערה חשובה: כדאי מאוד להמעיט בכמויות התבלינים על מנת להינות מהארומה של הדגים והחרשוף יחדיו.
תהנו♥️

קציצות סלמון ופילה ברבוניה עם חרשוף_מתכון  של מרים ששי – מאסטר מתכונים
מרים ששיספר המתכונים של
מתכון של

מרים ששי

29 מתכונים