Share with:


בשרי

אופן הכנה

מתכון שראיתי באתר מהמטבח הגרוזיני

חצי ק"ג בשר טחון,
חציל בינוני ששרפנו באש לפני להוריד ממנו את הנוזלים ולמעוך להוסיף לבשר טחון

לגרד
בצל,
לכתוש 3 שיני שום,
1 כף וחצי פפריקה,
רבע כפית פלפל שחור גרוס,
כפית כמון,
כפית כוסברה יבשה,
רבע כפית קינמון,
2 כפות פירורי לחם,
1 ביצה
כוסברה טריה קצוץ חופן,
כפית מלח

לערבב טוב את כל מרכיבי הקציצה ולהניח לרבע שעה בצד
לבנתים להכין את הרוטב:
לחתוך לרצועות פלפל אדום גמבה 2 שיני שום לטגן בשמן זית כאשר הפלפל מתרכך קצת להוסיף 3 עגבניות מגורדות, כף אריסה מתוקה, כף פפריקה, רבע כפית כמון, כוסברה, רבע כפית סוכר, כאשר הרוטב של הפלפלים והעגבניות מצטמצם להוסיף 2 כוסות מים כף מרק עוף ולבשל על אש קטנה
כאשר הרוטב מתבשל ליצור קציצות לטבול בקמח מצה ואחר כך בביצה ולטגן להניח על נייר סופג להוסיף לסיר הרוטב להרתיח ואז להנמיך את הגז ולבשל חצי שעה

קציצות בשר וחציל קלוי … מעדן
זהבה אבילחקספר המתכונים של
מתכון של

זהבה אבילחק

140 מתכונים