מצרכים לבסיס :
חבילת בצק עלים
מצרכים לקרם וניל עשיר במיוחד
בכוס ח.פעמית קרטון
חצי כוס קרונפלור 50 גרם
1/2 2 כוסות חלב קר
1 כוס סוכר
3 חלמונים
4 שקיות סוכר וניל
אופן הכנה :
מניחים בצק עלים על גבי נייר אפיה מקומח מעט .מרדדים מעט את הבצק (לא יותר מידיי )וקורצים עיגולים בעזרת רינג עגול בקוטר כוס.
מורידים שאריות מיותרות
מסדרים את עיגולי הבצק על גבי נייר אפיה בתבנית של תנור ומעל הבצק מניחים נייר אפיה נוסף .
ומעליו תבנית נוספת של תנור
זהה לתבנית שמלמטה .
מכניסים לתנור ביחד עם התבניות שמעל בחום בנוני כ 25 -30 דקות
עד להזהבה נאה
אופן הכנת קרם וניל עשיר
בסיר חלבי לערבב
חצי כוס קורנפלור 50 גרם
עם כמה כפות מהחלב הקר לערבב היטב היטב שלא יהיו גושים.
יוצקים בהדרגה לסיר כל פעם מעט מהחלב
סהכ 2 כוסות וחצי חלב קר
מוסיפים את
1 כוס סוכר
4 שקיקים סוכר וניל
3 חלמונים
לערבב היטב היטב .
מחממים את עיסת החלב על הגז על אש בינונית ולא לעזוב את הסיר כל הזמן לערבב במשך כמה דקות טובות עד שרואים שהתערובת מסמיכה מעט דומה לתערובת של פירה.
מקררים על השיש בטמפרטורת החדר …
מכניסים את העיסה למקפיא לשעה וחצי בערך .
מוציאים מערבבים היטב היטב
מקציפים.2 שמנת מתוקה + 2 כפות סוכר וחבילת פודנק וניל
על מהירות עוצמתית עד שנהיה קצף מעט נוקשה ולא רך..
מעבירים את השמנת המוקצפת לקערה אחרת ושמים את קרם פטיסייר בקערת המיקסר.אין צורך לשטוף.את הקערה משאריות השמנת מתוקה.
להקציף שלא יהיו גושים ולהוסיף בהדרגה שמנת מוקצפת לקרם פטיסייר כל פעם 2 כפות בערך
למי שרוצה ניתן להכין קרם וניל פחות מורכב ועדיין טעים מאוד 👇
מצרכים לקרם וניל פשוט יותר משמנת מתוקה :
3 מכלים שמנת מתוקה
6 כפות פודינק וניל
חצי כוס חלב
מקציפים היטב את כל המצרכים עד לקבלת קצפת יציבה
ההרכבה :
מניחים עיגול בצק האפוי
מזלפים בעזרת שקית זילוף מהקצפת .מניחים מעל הקצפת עיגול נוסף ומצפים בציפוי פונדו לבן שקונים בחנויות למוצרי אפיה או באבקת סוכר
לציפוי:
מחממים על אש נמוכה את ציפוי הפונדט ומורחים בזריזות מעל הקינוחים
מכינים מראש
50 גרם שוקולד מריר מומס
בתוך שקית עם חור קטן
יוצרים פסים מעל ציפוי הלבן ובעזרת קיסם עושים קישוט
* שומרים בהקפאה עד שעה לפני ההגשה !
בהצלחה אסתי 🤗❤️