Share with:


בשרי

אופן הכנה

מרכיבים לקונוסים:
12 יחידות גביעי גלידה
1 חבילה בצק עלים של מעדנות

למילוי כבד עם בצל:
500 גר כבד עוף -לצלות על רשת מטעמי כשרות ולחתוך לחתיכות קטנות .
לטגן עם מעט שמן 2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות עד להזהבה, מוסיפים את הכבד שחתכנו ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, כמון וכורכום ומי שרוצה אפשר גם טיפה ראס אל חנות ,מערבבים וממשיכים לטגן עוד 2 שלוש דקות לא יותר על מנת שהכבד לא יתייבש.

למילוי חזה עוף ופטריות:
500 גר חזה עוף חתוך לקוביות
לטגן עם מעט שמן בצל גדול חתוך לרצועות עד להשחמה, להוסיף רצועות גמבה אדומה ולטגן כדקה; להוסיף את חזה העוף ולהמשיך לטגן כחצי דקה, להוסיף קופסת פטריות חתוכות מסוננות מהמים ומתבלים במלח, פלפל שחור גרוס, מעט פפריקה מתוקה, כורכום וחצי שקית של רוטב פטריות, מוסיפים רבע כוס מים ממשיכים לבשל עוד דקה שתיים, לקראת הסוף מוסיפים חצי צרור פטרוזליה קצוצה .

לרוטב פטריות:
מטגנים בצל קצוץ עד להזהבה, מוסיפים רבע גמבה חתוכה לרצועות וממשיכים לטגן , מוסיפים קופ' של פטריות חתוכות מסוננות מנוזלים וממשיכים לטגן עוד דקה.
מתבלים; ברבע כפית מלח, רבע כפית פלפצ שחור גרוס, חצי כפית פפריקה מתוקה, רבע כפית כורכום ,כפית מרק עוף וחצי שקית של רוטב פטריות מערבבים היטב ומוסיפים 3 כוסות מים חמים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כמה דקות , הרוטב מוכן כשהוא מסמיך טיפה.

אופן הכנת הקונוסים:
מפשירים את הבצק לילה במקרר…

את הקונוסים הכנתי עם גביעי גלידה, (הקונוסים ממתכת קטנים מידיי למילוי) עוטפים כל גביע בנייר כסף,
משמנים עם ספריי שמן,
חותכים את הבצק לרצועות ברוחב 3 ס"מ, עוטפים את הגביע מלמטה ועד חצי ס"מ לפני הסוף,
מורחים ביצה ומפזרים שומשום,
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו ואופים עד להזהבה יפה מכל הכיוונים.
מצננים ממש מעט וכשזה עדיין קצת חם משחררים את הבצק מהגביע,

ממלאים במילוי שהכנו ומגישים עם רוטב..

קונוסים במילוי חזה עוף
סוניה סאני בן הרושספר המתכונים של
מתכון של

סוניה סאני בן הרוש

91 מתכונים