Share with:


בשרי

אופן הכנה

צ`יבורקי בשר
לבצק:
קמח לבן – 1/2 אריזת נייר – סה"כ (500 גרם)
1 ביצה Large
מלח – כפית שטוחה
שמן קנולה – 3 כפות
מים – 2 כוסות בהדרגה (או מי סודה).
וודקה – 2 כפות
חומץ 5% – 2 כפות

למלית:
בשר בקר טחון – 750 גרם, צוואר (אפשר גם כבש או עגל).
בצל – 2 יחידות גדולות קצוצים דק מאוד.
שום – 6 שיניים טחונות.
מלח – 1/4 כפית שטוחה / לפי הטעם.
פלפל שחור – 1/4 כפית שטוחה/לפי הטעם.
פטרוזיליה – חופן / כמה עלים של פטרוזיליה קצוצה.
פלפל אדום חריף – 1/2 שאטה – סה"כ (13 גרם), טחון – לפי הטעם.
מים – 3 כפות
שמן קנולה – 3 כפות

השמן לטיגון :שמן קנולה – 3/4 כוס כמות מוערכת

הכנת המלית:
1. מערבבים את כל מצרכי המלית יחדיו (חוץ מהמים והשמן) ומוסיפים בהדרגה את המים והשמן לספיגה מוחלטת.
2. מניחים את תערובת הבשר למספר שעות במקרר לספיגת הטעמים.

הכנת הבצק:
1. לשים את כל מצרכי הבצק יחדיו כ- 5 דקות עד ליצירת בצק חלק, נעים ולא דביק לעבודה. במידת הצורך ניתן להוסיף בהדרגה קמח.
2. נותנים לבצק לנוח במשך כ- 15 דקות ויוצרים כדורים קטנים (קצת יותר גדולים מכדורי פינג פונג).
3. שוב נותנים לבצק לנוח כ- 10 דקות נוספות ומתחילים את תהליך הכנת הצ`יבורקי.
4. בעזרת מערוך משטחים את כדורי הבצק לעלה עגול (לא עבה ולא דק במיוחד). שמים כף וחצי ממלית הבשר על החצי הראשון של הבצק, סוגרים את החצי השני ויוצרים צורה של חצי ירח.
5. מהדקים את שולי הבצק היטב בעזרת מזלג או גלגלת משוננת ומטגנים בשמן חם (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן).

צ`יבורקי בשר
מרינה צ'א'רונובספר המתכונים של
מתכון של

מרינה צ'א'רונוב

68 מתכונים