Share with:


חלבי

אופן הכנה

מרכיבים לתבנית מרובעת 24 ס"מ:
3 קופסאות שימורי טונה בשמן או מים מסוננות
4 ביצים טרופות
1 כוס חלב
1 מיכל שמנת מתוקה או לבישול
1 גזר בינוני מקולף מגורד דק
1 תפוח-עץ מקולף מגורד גס
3 כפות טחינה גולמית אחוה איכותית
1 מיכל, 250 גרם, גבינה לבנה 5% או 9%
200 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
240 גרם, 1 קופסאת שימורי עגבניות מרוסקות דק
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
תרסיס שמן לשימון תבנית האפייה

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-190 מעלות.

2. מכניסים את הטונה לקערה ומפוררים אותה טוב.

3. מוסיפים את שאר כל המרכיבים של הפשטידה ומערבבים לתערובת אחידה.

4. משמנים טוב תבנית אפייה כולל הדפנות עם תרסיס שמן.
יוצקים את תערובת הפשטידה, מנערים בזהירות את תבנית האפייה לפיזור אחיד של התערובת והוצאת בועות אוויר.

5. מכניסים לאפייה בחום 190 מעלות לכ-50-55 דקות, עד להשחמה והתייצבות, לבדוק שהפשטידה לא תתבייש ותשאר עסיסית.

6. סוגרים את התנור ומניחים לפשטידה להתקרר בתוך התנור לפחות כ-50 דקות עד להגשה.
הפשטידה מתייצבת יותר ונשארת חמימה.

פשטידת טונה, טחינה, גבינות, גזר, תפוח-עץ ועגבניות מרוסקות חלבית.
בקי אוסגיספר המתכונים של
מתכון של

בקי אוסגי

130 מתכונים