Share with:


חלבי

אופן הכנה

לא לבקש ממני את המתכון בכוסות אני מתחנן!!!!
מי שרוצה פרווה יעבור למוצרים פרווה
לא לעצור אפייה !!!!!! הצבע חייב להיות חום לא לבן / זהוב

חומרים:
400 מ"ל מים
100 גרם חמאה רכה
כפית מלח
2 כפות סוכר
200 גר"ם קמח רגיל
5 ביצים מ"ס 3 M

אופן ההכנה:
1. בסיר מרתיחים את המים עם הסוכר המלח והחמאה.
2. לאחר שהמים רתחו והחמאה נמסה, מורדים מהאש ומוסיפים את את הקמח
בבת אחת.
3. מערבבים בכף עץ בלבד, ומחזרים לאש. ממשיכים לערבב עד שהבצק נפרד מדפנות
הסיר.
4. מקררים את הבצק בערך 10 דקות
5. מכנסים את הבצק לקערת המיקסר ומפעלים על וו גיטרה במהירות נמוכה.
6. את הביצים מוספים בהדרגה רק לאחר שקודמתה נבלעה טוב בבצק,
ומדי פעם מגרדים את דפנות המיקסר והגיטרה.
7. לאחר בדיקת הרכות , מזלפים את הצורות על נייר אפייה.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל- 190 מעלות כ-15דקות. אסור לפתוח את התנור במהלך לאחר 15 דקות מורדים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים עד שהפחזניות חומות ויפות
9. בסיום האפייה יש להשאיר את דלת התנור חצי פתוחה לעוד כ-5-10 דקות
כשהפחזניות בפנים על מנת לתת לאדים להשתחרר , ולפחזניות יבוש.
10. לאחר הוצאת הפחזניות נעשה בהם חור קטן על מנת שיצאו האדים והם לא יפלו.
לקרם המילוי
אפשר להקציף שמנת מתוקה עם פודינג איזה טעם שרוצים.

לקרם פטיסייר:
380 מיל חלב
30 גרם קורנפלור
3 חלמונים
1 תרמיל וניל חצוי לאורך/ אפשר וניל נוזלי מאיכות גבוה
70 גרם סוכר.

הכנת הקרם:
מערבבים בקערה חצי כוס חלב עם קורנפלור, מוסיפים את החלמונים וטורפים היטב. שמים את יתרת החלב בסיר, מוסיפים את תרמיל הווניל והסוכר, מערבבים ומביאים לסף רתיחה. מסירים מהכיריים ומוסיפים בזרם דק, תוך כדי ערבוב מתמיד, שליש מהחלב החם לתערובת החלמונים. מחזירים את הסיר לכיריים, מערבבים, ומוסיפים את תערובת החלמונים לסיר תוך ערבוב מתמיד. מנמיכים את הלהבה. מבשלים תוך בחישה מתמדת בעזרת מטרפה או כף עץ, כדקה, עד שנוצר קרם סמיך. מעבירים את הקרם לכלי שטוח ומכסים את פניו בניילון נצמד, מצננים ומאחסנים בקירור עד לשימוש

פחזניות_מתכון של שף מיכה כלפה – מאסטר מתכונים
שף מיכה כלפהספר המתכונים של
מתכון של

שף מיכה כלפה

157 מתכונים