Share with:


פרווה

אופן הכנה

שילוב של מתוק מלוח עם מרקם נימוח ופריך בו זמנית
פשוט להכנה

תבנית פאי מתפרקת בקוטר 22
משמנים אותה

מחממים תנור ל- 175 מעלות (טורבו אם יש)
מסדרים בצורה אחידה קלתית בצק פריך (אפשר קנוי או לכתוב לי ואצרף מתכון)
מניחים במקרר בזמן שמכינים את המילוי
בסיר קטן מחממים יחד:
1/4 כוס שמן קוקוס (מזוכך אם רגישים לטעם)
3/4 כוס סוכר חום (עדיף כהה אבל גם בהיר זורם)
4 כפות מייפל/אגבה
4 כפות קורנפלור/קמח טפיוקה
עד שכל הסוכר נמס והתערובת אחידה- זהירות שלא ירתח ויבעבע- צריך לערבב כמעט כל הזמן
מכבים את האש ומוסיפים:
2 כפות פשתן טחון
2/3 כפית קינמון
כפית תמצית וניל
3/4 כוס פקאנים קצוצים גס
צביטה קטנטנה של מלח
מערבבים עד שהכל אחיד
מוסיפים גם 250 מ״ל שמנת צמחית
אפשר גם רק את החלק השומני (אחרי קירור של 24 שעות או יותר) מתוך קופסאת שימורים של קרם קוקוס- מתוך קופסא של 400 מ״ל, החלק השומני יוצא גם כן 250 מ״ל
מערבבים לאחידות
יוצקים את המילוי על הקלתית
מסדרים פקאנים איך שרוצים
אופים 30-35 דקות
הבצק יהיה שחום והמילוי יציב אך רך
שולפים, מצננים לחלוטין
שולפים מהתבנית ופורסים
מומלץ להגיש עם גלידה טבעונית

פאי פקאן_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

21 מתכונים