מצרכים:
3 ביצים L
1אבקת אפיה
150 גרם סוכר
60 גרם סוכר חום
2/3 כוס שמן
3/4 כוס מים רותחים
כף תמצית וניל
כף ליקר שוקולד
240 גרם קמח
100 גרם קקאו בלגי
לציפוי:
150 גרם גבינה מסקרפונה
1ביצה
3כפות אבקת סוכר
כף וחצי קורנפלור
כפית תמצית וניל
אופן הכנה הציפוי:
1. בקערה מערבבים היטב את כל חומרי הציפוי ומעברים לשק זילוף ומניחים בצד.
אופן הכנת העוגה:
1. בקערת מקסר נהקציף ביצים עם סוכר.
2. נוריד מעט את מהירות המיקסר ונוסיף בזרם דק שמן ,מים, תמציות ובסוף את כל היבשים .
3. מערבבים עד לעיסה חלקה (לא יותר מדי)לשפוך לתבנית גודל 22 או 24 .
4. חותכים קצה של שק זילוף עם הגבינה ומזלפים בזהירות מעל העוגה בצורת פסים פעם צד ימין פעם צד שמאל.
5. אופים ב170 מעלות כ 45 דקות לא לייבש את העוגה.
את המתכון קיבלתי מחברת הקבוצה דליה סיני – Dalia Sinay