Share with:


חלבי

אופן הכנה

לבצק:
1 כוס (250 מ"ל) מים
100 גר' חמאה
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
1 כוס (140 גר') קמח
4 ביצים L

הכנה
מחממים תנור ל-200 מעלות.
בסיר קטן על גבי להבה בינונית מביאים לרתיחה יחד את המים, החמאה, הסוכר והמלח. ברגע שהתערובת מבעבעת מוסיפים בבת אחת את כל כמות הקמח ומערבבים בזריזות עד להטמעה מלאה. מסירים מהאש ומצננים כ – 2 דקות. מערבבים מעט על מנת לקרר את התערובת. מוסיפים את הביצים – בכל פעם ביצה אחת בלבד. מערבבים מיד ובמרץ (רצוי עם כף עץ), ורק כשהביצה נטמעת לחלוטין מוסיפים את הביצה הבאה.
מעבירים את הבצק לשק זילוף עם צנתר (אם אין צנתר גוזרים את פתח שק הזילוף לגודל הרצוי). על גבי תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה, מזלפים את הבצק לעיגולים וכלפי מעלה. משאירים מרווחים של בין העיגולים. במידה ואין שק זילוף, ניתן להניח על גבי נייר האפייה, כמות זהה של הבלילה בעזרת שתי כפות.
מעבירים לתנור ואופים כ – 20 דקות (בזמן זה אין לפתוח את דלת התנור). לאחר זמן זה פותחים את דלת התנור לכדי חריץ על מנת לאפשר לאדים להשתחרר. (ניתן להניח כדי למנוע סגירה של הדלת). ממשיכים לאפות עוד כ – 5 דקות נוספות.
ואם לא יצא לכן פחזניות כמו שצריך תמיד אפשר לעשות עוגה!!
מפוררים את חלק מהפחזניות מערבבים עם 50 ג' חמאה, מהדקים בתבנית נבחרת עגולה או מלבן חד פעמי. שמים במקרר עד להכנת הקצפת

הקצפת
2 שמנת מתוקה
2 אינסטינג פודינג
1 וחצי כוס חלב
במיקסר מקציפים הכל יחד עד לקבלת קצפת יציבה
מעבירים לתבנית על הפחזניות מחליקים ומישרים
את הפחזניות שנותרו מסדרים מעל דוחפים מעט אל תוך הקצפת שמים חצי שעה במקפיא מוצאים מזלפים מעל סירופ שוקולד (קנוי) ומגשים….

עוגת פחזניות
עינת חנניהספר המתכונים של
מתכון של

עינת חנניה

148 מתכונים