Share with:


פרווה חלבי

אופן הכנה

המרכיבים:
6 ביצים
כוס ורבע סוכר
2 כפות שמן
1/2 כפית תמצית וניל
קליפה מגוררת מלימון אחד
כוס וחצי קמח
1/2 כפית אבקת אפייה


למילוי וציפוי:
2 כפות ליקר בהיר לערבב עם חצי כוס מים.
2 מיכל שמנת מתוקה/קצפת צימחית
5 כפות סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל

אופן ההכנה:
מחממים את התנור לחום של 170 מעלות.
משמנים תבנית קפיצית בקוטר
22 ס"מ, ומרפדים את הבסיס בעיגול נייר אפייה.
מפרידים את הביצים ומעבירים את החלבונים לקערת המערבל. מתחילים להקציף ומוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שנוצר קצף מוצק ומבריק.
מוסיפים פנימה את החלמונים וממשיכים להקציף עוד דקה.
מוסיפים את השמן, תמצית הווניל וקליפת הלימון ומערבבים בעדינות.
מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה ומוסיפים בהדרגה, בתנועות קיפול זהירות, לתוך תערובת הביצים.
יוצקים את התערובת לתבנית ואופים 20 דקות. מעלים את החום ל-180 מעלות, וממשיכים לאפות עוד 20-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
מצננים על רשת ומוציאים מהתבנית. הופכים את העוגה ומסירים את נייר האפייה. מצננים לחלוטין וחוצים לשניים, לרוחב.
להקציף 500 מ"ל קצפת צמחית השף הלבן עם 5 כפות סוכר עד שמתקבל מרקם כמו של יוגורט,לאחר מכן להוסיף 1 אינסטנט פודינג וניל להקציף עד שמתקבל קרם יציב .
מטפטפים על החלק התחתון של העוגה רבע מכמות הליקר ומורחים קצפת.
מניחים מעל את החלק העליון ומטפטפים עליו את יתרת הליקר. מורחים הקצפת שנותרה מסביב לעוגה.
הקישוט,הזילוף לשיקולכם.

עוגת ספוג…עוגת תופין (לקח)_מתכון של כרמלה שמואל
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

60 מתכונים