Share with:


פרווה

אופן הכנה

הכי מיוחדת ומפנקת בעולם
כמות ל- 2 אינגליש או אחת עגולה 24 ס״מ
מחממים תנור ל- 170 מעלות
בקערה מערבבים
כוס יין פורט (או אדום)
כוס סוכר חום בהיר (אם משתמשים ביין אדום ולא פורט, אפשר להוסיף כוס וחצי סוכר)
2/3 כוס שמן ניטרלי
כף תמצית וניל
כפית חומץ תפוחים
גרידה מתפוז שלם
מוסיפים (עדיף לנפות):
2 כוסות קמח כוסמין/חיטה לבן
1/2 כוס קקאו
כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפייה
כפית קינמון
1/2 כפית ג׳ינג׳ר
1/2 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית הל
1/4 כפית מלח
מערבבים עד שאחיד
הימנעו מערבוב יתר
מחלקים בין התבניות המשומנות (או תבנית אחת)
מיד מכניסים לתנור החם
אופים במשך 22-25 דקות (או חצי שעה במקרה של עוגה אחת)
קיסם ייצא ממרכז העוגה עם פירורים לחים והיא תהיה יציבה לגמרי
מצננים לחלוטין
מכינים את הציפוי:
בסיר מחממים 250 מ״ל קרם קוקוס עם 300 גרם שוקולד מריר
עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה
שופכים באחידות על העוגה
מצננים במקרר שעתיים
פורסים ונהנים לצד עוד כוס יין

מתכוןמתכון

עוגת יין פורט_מתכון של גלי אלון בובר – מאסטר מתכונים
גלי אלון בוברספר המתכונים של
מתכון של

גלי אלון בובר

28 מתכונים