הכי מיוחדת ומפנקת בעולם
כמות ל- 2 אינגליש או אחת עגולה 24 ס״מ
מחממים תנור ל- 170 מעלות
בקערה מערבבים
כוס יין פורט (או אדום)
כוס סוכר חום בהיר (אם משתמשים ביין אדום ולא פורט, אפשר להוסיף כוס וחצי סוכר)
2/3 כוס שמן ניטרלי
כף תמצית וניל
כפית חומץ תפוחים
גרידה מתפוז שלם
מוסיפים (עדיף לנפות):
2 כוסות קמח כוסמין/חיטה לבן
1/2 כוס קקאו
כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפייה
כפית קינמון
1/2 כפית ג׳ינג׳ר
1/2 כפית ציפורן
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/2 כפית הל
1/4 כפית מלח
מערבבים עד שאחיד
הימנעו מערבוב יתר
מחלקים בין התבניות המשומנות (או תבנית אחת)
מיד מכניסים לתנור החם
אופים במשך 22-25 דקות (או חצי שעה במקרה של עוגה אחת)
קיסם ייצא ממרכז העוגה עם פירורים לחים והיא תהיה יציבה לגמרי
מצננים לחלוטין
מכינים את הציפוי:
בסיר מחממים 250 מ״ל קרם קוקוס עם 300 גרם שוקולד מריר
עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה
שופכים באחידות על העוגה
מצננים במקרר שעתיים
פורסים ונהנים לצד עוד כוס יין