Share with:


חלבי

אופן הכנה

לשמן תבנית 24 עמוקה/גבוה קפיצית/מתפרקת
לרפד את הדפנות עם נייר אפיה, אך לא לשמן אותו מבפנים.
לחמם תנור 160 מעלות

בסיס לעוגה:
כוס קמח רגיל
2 כפות סוכר
75 גרם חמאה רכה
כפית ת.וניל
1 ביצה קטנה.

ללוש לבצק, לרדד עיגול בגודל התבנית ולהניחו בתבנית.
לאפות 10 דקות בחום 160 מעלות עד להזהבה.
להוציא מהתנור לצינון.
לשמן דפנות התבנית ולרפד עם נייר אפיה.
לחמם תנור 250 מעלות
להניח בתחתית התנור תבנית עם מים חמים.

תערובת גבינות:
להכניס לקערה גדולה
קילו גבינה 9% מסוננת
1 שמנת חמוצה
7 חלמונים
גרידת לימון
רבע כוס סוכר
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
לטרוף את כל המרכיבים עד לקבלת בלילה חלקה.
7 חלבונים
כוס סוכר.(מי שאוהבת מתוק אפשר כוס וחצי)
להקציף חלבונים עד היווצרות קצף, לאחר מכן להוסיף בהדרגה את הסוכר תוך כדי הקצפה , לקצף יציב (לא נוקשה).
להכניס לקערת הגבינות 1/3 מהקצף ולערבב עם מטרפה לבלילה חלקה, שוב להוסיף עוד שליש קצף החלבונים בתנועות עטיפה.
להוסיף את השליש האחרון ולקפל בתנועות עטיפה.
לשפוך את התערובת לתוך התבנית.
לדפוק את התבנית על השייש ליישור העוגה.
לאפות 15 דקות ב250 מעלות
לאחר מכן לאפות 150 מעלות כשעה וחצי או עד שהעוגה אינה רוטטת

אני אופה לפי הנחיות יצרן התנור שלי.
כשהעוגה תופחת בזמן האפיה , להוציא את העוגה ולעבור עם סכין מסביב לשיחרור אויר , ולהחזירה להמשך אפיה.
לכבות תנור ולהשהות את העוגה בתנור שעה .
לפני האפיה להשרות עיתון במים
ולרפד את דפנות התבנית .
לאפות על רשת.
כל אחת והתנור שלה.

בהצלחה!

מתכוןמתכון

עוגת גבינה_מתכון של כרמלה שמואל
כרמלה שמואלספר המתכונים של
מתכון של

כרמלה שמואל

60 מתכונים