Share with:


חלבי

אופן הכנה

בסיס עוגת גבינה
2 כוסות קמח לבן .
1/3 כוס סוכר לבן .
200 גרם חמאה .
4 חלמונים L
2 כפיות אבקת אפייה
1 סקית סוכר וניל.
מילית לגבינה
1 כוס סוכר 200 ג'ר
2 שמנת מתוקה 500 ג'ר
1 פודינק וניל .
1 גביעה שמנת חמוצה 15%
500 גרם גבינה לבנה 5%.

אופן הכנה
• בצק עוגת גבינה פירורים: מחממים תנור ל-180 מעלות
• במעבד מזון מעבדים קמח, אבקת אפייה, 1/3 כוס סוכר, סוכר וניל וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים חלמונים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק פירורי.
• לתחתית – משמנים את תבנית העוגה. מהדקים בידיים מחצית מהבצק בשכבה אחידה לתחתית התבנית.
• לפירורים – משטחים את החצי הנותר של הבצק בתבנית נפרדת, מרופדת בנייר אפייה (גודל התבנית לא משנה).
• מכניסים את שתי התבניות לתנור ואופים כ-20 דקות, עד להזהבה. מצננים לגמרי.
• מלית עוגת גבינה פירורים: במיקסר מקציפים שמנת מתוקה, כוס סוכר, אינסטנט פודינג ושמנת חמוצה עד לקבלת קרם יציב.
• מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים גבינה ומקציפים עוד כמה שניות לאיחוד.
• משטחים את תערובת הגבינה בתבנית העוגה, מעל התחתית האפויה.
• מפוררים בידיים את יתרת הבצק האפוי, לקבלת פירורים. מפזרים בעדינות את הפירורים מעל מלית הגבינה.
• מעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות, להתייצבות.
• פורסים בסכין טבולה במים רותחים ומגישים.

עוגת גבינה עם פרורים קל ופשוט_מתכון של אבי אלמדוי – מאסטר מתכונים
אבי אלמדויספר המתכונים של
מתכון של

אבי אלמדוי

69 מתכונים