Share with:


חלבי

אופן הכנה

לתחתית
250 ביסקוויטים בתי בר
100 גרם חמאה רכה מאוד
3 כפות דבש
לבלילה:1 ק"ג יוגורט יווני או רגיל 10% שומן
3 גבביעים גבינת שמנת 30% מסוג ניו
יורק
1 שמנת חמוצה
250 גרם סוכר
3 כפות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית מלח
5 ביצים (L)
לציפו 1/4 כוס דבש
לפיזור: חופן פיסטוקים קצוצים
לציפוי: מייפל
50 גרם פיסטוקים לא אפויים וקלופים

אופן ההכנה
יום לפני האפייה :.
מרפדים מסננת גדולה בבד חיתול נקי ונטול ריחות של כביסה ומניחים את המסננת מעל קערה ושמים את הגבינות ,יוגורט, ושמנת חמוצה ומעבירים למקרר ללילה להגרת נוזלים.
מרפדים תבנית קוטר 26 ס"מ בנייר אפייה גם בדפנות ומברישים חמאה מומסת .
טוחנים פטי בר חמאה רכה ודבש במעבד מזון לתערובת פירורית ,מעבערים לתבנית ומהדקים היטב לשכבה אחידה ומעבירים למקפיא לחצי שעה לפחות.
מחממים תנור ל 200 מעלות ומניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור .
מעבירים את התערובת היוגורט שמנת חמוצה וגבינות למיקסר, מוסיפים סוכר, קורנפלור, תמצית וניל מלח ומערבלים במהירות נמוכה עם וו גיטרה רק עד לקבלת בלילה אחידה, מוסיפים ביצה לאחר ביצה ושוב מערבלים קצרות רק עד שהן נטמעות בתערובת והימנעו מערבוב יתר .
יוצקים את הבלילה בעל התחתית ביסקוויטים אופים כ 15 דקות על 200 מעלות ומורידים את הטמפרטורה ל100 מעלות וממשיכים לאפות כ שעה ו 20 דקות ואני מדגישה ולא פותחים את דלת התנור במהלך האפייה .
מכבים את התנור ומשירים את העוגה כ חצי שעה .
מוציאים את העוגה מהתנור מצננים ומעבירים למקרר ל12 שעות.
במחבת שמים את הפיסטוקים לכמה דקות וטוחנים גס .
יוצקים סירופ מייפל על העוגה ומפזרים פיסטוקים קצוצים ומגישים בתאבון 😋😋😋

מתכוןמתכון

עוגת גבינה אפוייה עם יוגורט יווני וגבינת שמנת על תחתית פטי בר בציפוי סירופ מייפל ופיסטוקים_מתכון של זקלין פדלון – מאסטר מתכונים
זקלין פדלוןספר המתכונים של
מתכון של

זקלין פדלון

465 מתכונים